Olimpicul Dumitru Călugăru, medaliat cu argint la Hanoi

Elevul gorjean Dumitru Călugăru au fost medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Chimie care s-a desfăşurat zilele trecute la Hanoi, în Vietnam. Alături de alţi olimpici din ţară, Călugăru a făcut parte din lotul care a reprezentat România la această competiţie mondială. Tot anul acesta, elevul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” s-a întors de la Moscova cu o medalie de aur.  

Lotul naţional al României au reuşit să câştige o medalie de aur şi trei medalii de argint la a 46-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie care s-a desfăşurat în perioada 20-29 iulie la Hanoi. La competiţia din acest an au participat 291 de concurenţi din 77 de ţări, rezultatul echipei României fiind unul dintre cele mai bune pe echipe. Maria Andreea Filip, absolventă a clasei a XII-a de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a luat anul acesta medalia de aur. Dumitru Călugăru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu (CNTV) din Târgu Jiu, este unul dintre cei trei elevi din lotul României premiaţi cu argint la această competiţie.

De pregătirea lui Dumitru Călugăru s-a ocupat profesorul de chimie de la CNTV, Valeria Teotoi. „A obţinut medalia de argint. A fost foarte greu însă a reuşit să obţină un rezultat deosebit. După rezultatele pe care le-a avut este admis la orice facultate de medicină sau de chimie din România. Este elevul meu, a fost pregătit la început de doamna inspector Ileana Popescu, după aceea preluat de mine la clasa a IX-a, dar foarte mult s-a pregătit el. Greul este al copilului de fiecare dată. Profesorul doar îl ghidează, îl susţine şi îi dă material şi lucrări”, a declarat profesorul Valeria Teotoi.

Tot profesorul Valeria Teotoi a îndrumat-o şi pe Ioana Patricia Işfan. Fiica „generalului” de la Inspectoratul Şcolar, Ion Işfan, a obţinut medalie de bronz pentru România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori care s-a desfăşurat la Pune, în India.

Olimpicii români se întorc în ţară miercuri, 30 iulie, în jurul orei 13, atunci când este programat să aterizeze avionul pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: