Om de afaceri din Târgu-Jiu, fost politician, donator voluntar de celule stem: ”Este un erou” 

Un om de afaceri din Târgu-Jiu este donatorul cu numărul 39 în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.  Este vorba de Dan Gavrilescu, fost om politic și director în CEO.

Dan Gavrilescu a renunțat la viața politică și a ales să se ocupe de afacerea familie. Acesta administrează o firmă de construcții.  


În urmă cu câțiva ani Dan Gavrilescu a sărit în sprijinul unui prieten a cărui fiică s-a îmbolnăvit. A donat atunci sânge și s-a înscris în Registrul Donatorilor.


”El este un tânăr întreprinzător, om de afaceri. Administrează o firmă de construcții din Târgu Jiu si este, chiar dacă nu va vrea să-l numim așa, un Erou. Totul a pornit acum câțiva ani când fiica unui prieten s-a îmbolnăvit. La o acțiune de profil, desfășurată la o școală generală din Târgu Jiu, el și un grup de 20- 25 prieteni au mers să doneze sânge. A aflat despre donarea de celule stem hematopoietice, care poate fi singura opțiune de tratament pentru unii din cei cu boli grave de sânge și, profitând de această ocazie, s-a înscris prompt în Registrul Donatorilor”, anunță reprezentanții Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.


În toamna anului trecut, afaceristul gorjean a fost sunat pentru a salva viața unul bolnav și pentru că a fost compatibil cu acesta a donat fără să stea pe gânduri.


”Avea să fie sunat, peste câțiva ani, în noiembrie anul trecut, pentru că a fost identificat genetic compatibil cu un bolnav hematologic. Era donatorul nr. 39 din registru. Avea să devină, curând, eroul salvator al cuiva!  Înainte de a veni în București se izbește de resentimentele familiei și cunoscuților, speriați fiind că s-ar putea întâmpla ceva neplăcut, dar Dan era hotărât să-și ducă misiunea lui până la capăt.  Despre ce s-a întâmplat în continuare și cum a perceput toată experiența, luni.  Dan, îți mulțumim!”, au mai spus cei de la Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Despre cum a decurs intervenția, în urma căreia Dan Gavrilescu a salvat un pacient grav bolnav, donând celule stem, reprezentații Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice vor reveni cu amănunte, dar și cu informații despre starea celor doi.

Vizualizări: 3,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: