Omul așteptat să salveze Pandurii de la retrogradare

Eugen Pîrvulescu, fost președinte la Pandurii Târgu Jiu, revine în staff-ul tehnic al echipei. Acesta va ajunge joi dimineață în Gorj, pentru o discuție cu autoritățile locale. „Va fi în staff-ul tehnic al echipei pentru aceste ultime etape, pentru că ne dorim să rămânem în Liga I”, a spus Cosmin Popescu, reprezentantul Consiliului Județean Gorj în Adunarea Generală a Acționarilor de la Pandurii. Echipa este în insolvență și este nevoie de acordul administratorului special Marin Golea pentru această mutare.

Eugen Pîrvulescu a mai fost în două rânduri președinte la Pandurii Târgu Jiu și, chiar dacă despărțirile nu au fost întotdeauna amiabile, spune că se simte dator acestui club. Acesta a confirmat presei că va ajunge joi dimineața la Târgu Jiu, pentru o discuție cu autoritățile locale. Cu doar 17 puncte, echipa antrenată de Flavius Stoican se află pe locul 7 din play-out, la trei puncte de Chiajna, locul 6, poziție ce ar duce formația din Gorj la baraj. Acționarii clubului mizează pe experiența competițională a lui Pîrvulescu, care ar putea ajuta astfel echipa să găsească drumul spre victoriile de care au nevoie.

Pandurii a intrat de câteva luni în insolvență, din cauza datoriilor acumulate după ce Complexul Energetic Oltenia a stopat finanțarea de circa două milioane de euro anual. Jucătorii au plecat, unii dintre ei neplătiți cu lunile, fiind inclusiv probleme de asigurare a mesei, cazării sau transportului. În aceste condiții, echipa a înregistrat și un record nedorit, acela că a folosit 52 de jucători în acest sezon. Pandurii mai are de jucat cinci meciuri până la finalul sezonului, acasă cu Concordia Chiajna și ASA Târgu Mureș, în deplasare la ACS Poli, din nou acasă cu Gaz Metan Mediaș și în deplasare la FC Botoșani.

SURSE

Acționarii de la Pandurii lucrează pe două planuri. Unul ar fi menținerea actualei echipe în Liga I și salvarea de la faliment, altul ar presupune preluarea unei echipe care va promova și aducerea ei la Târgu Jiu.

Vizualizări: 862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: