Un fost pandurist, indemnizaţie fabuloasă pentru creşterea copilului

Fostul jucător al echipei Pandurii Târgu Jiu, Claudiu Voiculeţ, este prins în scandalul privind plafonarea indemnizaţilor acordate pentru creșterea copilului. Sportivul a declarat că a ales să se ocupe de copil și spune că nu înțelege de ce se face „atâta circ” în jurul indemnizației de care beneficiază, în condițiile în care „este vorba de o sumă de 60.000 de lei”.

Claudiu Voiculeț, 31 de ani, ultima oară la Pandurii, a preferat să-și depună dosarul pentru indemnizație decât să-și continue cariera.

Voiculeţ: „Ce, fotbaliştii nu au voie?”

Fostul pandurist spune că indemnizația este de 60.000 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 13.000 euro/lună. „Nu văd de ce e aşa mare circ. Acum e povestea cu plafonarea indemnizaţiilor şi probabil de aceea sunt dat eu exemplu. Dosarul e depus şi trebuie să obţin. Ce, fotbaliştii nu au voie? E vorba de 60.000 de lei. Aveam de ales ori o ţară străină ori asta. Am ales să mă ocup de creşterea copilului. Ultima perioadă din fotbal mi-a lăsat un gust amar, chiar nu mai doream să joc în Liga I. Nici afară n-am vrut să merg să joc. Am 32 de ani şi de la 14 ani sunt tot plecat de acasă. Mi-a ajuns şi vreau să mă ocup şi eu de ale mele”, a declarat, pentru Mediafax, Claudiu Voiculeţ. Mijlocașul poate rămâne în concediu de paternitate până la doi ani. El este hotărât să dea statul în judecată dacă indemnizațiile se vor plafona la suma de 8.000 de lei, aşa cum se intenţionează.

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului este acordată, în prezent, unui avocat din Bucureşti, care încasează lunar peste 159.000 de lei.

Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: