Omul PNL, pregătit pentru Prefectura Gorj. Demisie în ultima zi din an!

Partidul Național Liberal Gorj se pregătește pentru ocuparea posturilor de la vârful Prefecturii Gorj. Liberalii vor avea două poziții, fie de prefect și subprefect, fie ambele posturi de subprefect.

Unul dintre oamenii susținuți de partid este Marcel Petrică Iacobescu. Liberalul s-a pregătit din timp pentru acest post. În ultima zi a anului 2020, Iacobescu și-a înaintat demisia din Consiliul Județean Gorj. Luni, aleșii județeni vor constata încetarea de drept a mandatului acestuia și vor declara vacant locul. Tot mâine se va vacanta și postul lui Cristinel Rujan, ajuns senator PSD de Gorj.

Potrivit unor informații neoficiale, Iacobescu a și fost încadrat pe un post de funcționar public la o primărie PNL din județ, pentru ca ulterior să facă pasul spre Prefectura Gorj.

Liberalul este pensionar MApN, iar în trecut a ocupat mai multe posturi de conducere. A fost director al MedservMin și membru în Consiliul de Administrație al UM Sadu.

Fostul secretar general al PDL Gorj a administrat mai multe firme de pază.

Deși numele lui Iacobescu s-a vehiculat în presă de mai multe săptămâni, pentru conducerea Prefecturii Gorj, liderul PNL Gorj nu a dorit să facă prea multe comentarii pe acest subiect. „Varianta susținerii lui Marcel Iacobescu pentru postul de prefect ați auzit-o «pe surse». Până când nu vor fi stabilite lucrurile la nivel central, nu vom da public nume de persoane pe care le susținem”, a spus deputatul Dan Vîlceanu.

Negocierile pentru posturile de subprefecți și prefecți vor fi tranșate săptămâna viitoare, anunță surse din coaliția de guvernare. PNL speră să obțină postul de prefect la Gorj, dar pretenții are și USR. Oricum, ambele partide vor avea reprezentanți în conducerea Prefecturii Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 8,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: