Omul sângerează pe toate părțile

Dacă este adevărată vorba că fiecare din noi suntem suma oamenilor din jurul nostru, atunci îmi permit să extind și să spun că acest județ, Gorj, este suma oamenilor care-l conțin.

Prieteni, avem o problemă pentru că acest omuleț, Gorj, sângerează pe toate părțile. Ceva nu facem bine.


Conține în fapt multe probleme, care pot fi soluționate cu puțin curaj, interes și solidaritate. Și vot. Acesta este antidotul.

Am văzut multe în județul acesta și au fost dăți în care am spus: mai rău nu se poate.


Tot noi peste puțin timp: uite că se poate!


Avem oameni pe care-i plătim să ne umilească. Zilnic. Oriunde te duci.


În spital plouă. În sala de operație a spitalului plouă. Că infiltrații, că lucrări în desfășurare, că vremea de afară. Nu există nicio explicație acceptată, nici măcar una pentru care plouă în sala de operație și permiți să aibă loc intervenții chirurgicale.

Dacă nu plouă atunci nu este curent. Din când în când, în cel mai mare spital din Gorj se ia curentul. 


Tot noi plătim oameni să ne fure din buzunare. 

Percheziții la CE Oltenia. Șpăgi pentru a fi plătite facturile mai devreme. Așadar, dai șpagă să prinzi o lucrare, dai șpagă să-ți fie plătite facturile. 

Percheziții la Consiliul Județean, subiect, speră ei, închis cu demisia forțată de vicepreședintelui care făcea afaceri cu instituții finanțate de CJ Gorj. 


Gorjul are resurse, de care beneficiază alții. Iar când primim ceva mereu ne costă mai mult. Ultimul exemplu, microbuze electrice pentru câteva școli din județ, 230 de mii de euro bucata, de 3 ori mai multe decât costă unul pe piața liberă. Renovări de milioane de lei încât nu-ți imaginezi că oamenii ăștia sunt capabili să facă ceva de la zero. 

Mai departe, Fondul de Tranziție Justă, fondul de salvare a Gorjului, un program la mișto pentru mulți, mișto pentru o mână de oameni.

Toate acestea într-un moment electoral în care județul umplut de mesaje despre binele făcut comunității. Finanțăm cu bani publici campanii electorale în care suntem mințiți.

În Târgu Jiu, primarul Romanescu inaugurează pentru numai o zi un parc, pe care apoi îl bagă în reparații. Cazul Lido. Și crește taxele, conform unei hotărâri de Consiliu Local.

Cu toate acestea toți mai vor încă un mandat. Fără motiv.


Pe 9 iunie, toți gorjenii trebuie să meargă la vot și să le răspundă celor care de ani de zile îi ia la mișto pe banii lor. Mergeți la vot pentru că trebuie să știe că îi vedeți. Că știți. Mergeți la vot pentru ca lucrurile să nu rămână așa. 

Gorjul sângerează pe toate părțile. 

Vizualizări: 3,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: