Și totuși, care este programul candidatului Romanescu?

Primarul Marcel Romanescu, candidat pentru un nou mandat, declară în interviuri că în perioada aceasta face campanie electorală din scară-n scară. Nu a ajuns încă la scara mea, dar am văzut ce materiale lasă la alte scări. Nu are un program. Continuăm împreună, in slujba cetateanului sau orice alta fraza neinspirata reprezinta un slogan răsuflat, nu un program de administrare a unui oraș. Rândurile cu proiectele pe care le-ar fi făcut nu reprezintă nici ele un program. De fapt, dacă-l iei la bani mărunți, felul în care sunt implementate unele dintre ele ar putea fi destul să-ți dai seama că orașul este neguvernat.

Marcel Romanescu nu are program pentru această campanie electorală deoarece el crede că Edilitara și PSD ajung. Nu, nu ajung. Dacă Romanescu nu publică un program până la finalul acestei campanii, cetățenii se vor prinde că are de gând să facă NIMIC la primărie.

De-a lungul timpului, am remarcat trei mari caracteristici ale actualului primar, candidat pentru un nou mandat la Primăria Târgu Jiu.

El nu este de vină. Nu e de la el, e de la "dela", vorba cântecului. Că tot am plătit toți să ascultăm o anume cântăreață. Ați văzut? În cartierele unde nu este energie electrică, este de vină CEZ sau oricine, nu primăria. Unde sunt gunoaie, sunt de vină romii sau cetățenii needucați. Dacă se inundă subsolurile, străzile, pute canalizarea, sunt probleme cu apa, de vină este Aparegio, companie în care primăria are suficiente acțiuni și oameni ca să poată influența. Dacă nu sunt investitori, e problema cu terenurile din municipiu. Dar tot municipiul nu are Plan Urbanistic General (PUG). Are unul din 1998. Sunt deja două subiecte - subsolurile inundate și PUG - pe care le avea în programul din 2017, dar astăzi nu le poate trece la realizări. Dacă cheltuie milioane de euro în asfaltarea străzilor și peste câteva săptămâni sau chiar zile le sparge, de vină este Aparegio sau cine mai are ghinion. Nicidecum administrația Romanescu-Bejinaru-Dăianu. Nu este el vinovat că este haos în zona de urbanism a orașului, cum să fie el?Tot Romanescu a pus cruce și vieții culturale și sociale a orașului. Două instituții esențiale, Teatrul și Centrul Brâncuși, sunt conduse de persoane care își petrec timpul terorizându-și angajații. Și pentru că nimic din ce ține de administrație nu este în atribuția sa, nu e clar cu ce se ocupă primarul.


“Nu o să mă vedeți vreodată…”. Dacă a început o frază așa, nu-l credeți. E clar, o să-l vedeți fix acolo. Ba mai mult, este visul lui să fie unde spune că nu vrea. Sunt zeci de înregistrări din evenimente publice sau emisiuni radio-tv în care spune că niciodată nu va fi candidatul PSD. Cine este astăzi candidatul PSD? Marcel Romanescu. Politicianul Romanescu este cunoscut pentru opoziția pe care o face în interiorul partidului, nu în afara lui. Așa este dintotdeauna. La PD-PDL se certa cu președintele partidului, la PNL se certa cu președintele partidului, nu cu alții. Cu cine credeți că se va certa în scurt timp? Cu Mihai Weber. Pentru Romanescu, inamicul este cel din echipă.


Gândire de primar de la țară. Problemele Târgu Jiului sunt astăzi la fel ca cele de la comune: apă, canalizare, drumuri. Lipsă. Nimic de perspectivă, nicio viziune. Nimic inovator. Nimic care să-ți arate că are un plan de viitor. Primăria se duce după valul axelor de finanțare, dar nu există un plan serios care să producă o schimbare profundă a felului în care funcționează orașul. Târgu Jiu este totuși capitală reședință de județ, are nevoie de un primar cu gândire strategică, creativă, orientată spre comunitate. Un exemplu pentru ceilalți.


Și totuși, care e programul lui Marcel Romanescu?

Vizualizări: 3,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: