Romanescu nu joacă cinstit nici cu PSD

Marcel Romanescu, candidat la primăria Târgu Jiu din partea PSD, este sub scorul partidului în sondajele realizate până acum. Romanescu e mai mic decât PSD. 


Astfel, procentul de 50% despre care vorbește PSD și liderul acestuia, Mihai Weber, este pentru Consiliul Local pentru că la funcția de primar lucrurile nu sunt atât de simple.

Acum este limpede că Romanescu intra direct pierzător în luptă pentru primăria Târgu Jiu din partea PNL. Partidul nu-l mai susținea și în plus, și aici era problema reală, partidul nu se simte bine nici el și nu era suficient de puternic să-l poată ajuta pe Romanescu să ia un alt mandat.


Șansele ca Romanescu să piardă aceste alegeri sunt mari, deși el se bazează mult pe organizarea PSD. E greu să mai găsescă din nou măcar 12.000 de oameni să-l voteze, ca data trecută, nu doar pentru că este un primar fără viziune, ruralizat, cu preocupări edilitar-gospodărești, ci și pentru că de disperare face și rău.

Marcel Romanescu este recunoscut pentru opoziția pe care o face foarte bine în interiorul echipei în care se află. El nu se bate niciodată cu adversarii din afara partidului lui, el își găsește adversari în interiorul partidului. 

Dar felul în care încearcă să-și așeze apele la acest alegeri creează tensiuni în interiorul partidului.

Mai exact, sunt cel puțin 2 candidați la primărie, din proximitatea primarului Romanescu, pe care echipa acestuia îi susține cu scopul de a face pragul și să între în Consiliul Local. Este vorba despre Gabriel Coica, actual viceprimar, candidat SOS România, și Paul Dumitru, candidat PRM. Ambii ar trebui să între în Consiliu, după calculele lui Romanescu. Din nou Romanescu face jocuri pe lângă echipa PSD, ale cărui voturi le va fragmenta pentru a le direcționa spre cei doi. Astfel, el ar avea lejer majoritate, pe negociere ulterioară în Consiliul Local, dar nu ar depinde de PSD. Ar fi oamenii lui, nu ai partidului, pentru că Romanescu nu poate face echipă.


Și mai este ceva! 

Marcel Romanescu este sub scorul partidului și este concentrat să recupereze procente, dar nu are suficientă forță. Are o campanie slabă, cam cum au fost mandatele lui, și nu poate recupera prin interacțiunea cu oamenii ori program (n.r.- chiar, are program?!). Și dacă el nu poate să crească, atunci să scadă PSD! Și va face acest lucru prin fragmentarea și direcționarea voturilor în altă direcție, astfel încât Șoșoacă și PRM să facă pragul electoral. 


Măcar așa sunt toți mici!

Vizualizări: 5,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: