Romanescu tace, dar nu face. De ce este necesară o dezbatere pe program

Primarul Marcel Romanescu a fost provocat la o dezbatere pe programe, dar răspunsul nu apare. Iulian Popescu, contracandidatul sau la primăria Târgu Jiu, i-a propus acestuia o discuție publica pe programele electorale. Popescu și-a publicat programul pe site‐ul www.iulianpopescu.ro, insa Romanescu nu a anunțat niciun plan pentru un viitor mandat. El a împărțit târgujienilor un pliant în care sunt menționate lucrări pe care le-ar fi realizat în perioada 2020-2024.

Romanescu nu a dat încă un răspuns la aceasta provocare ce ar putea clarifica mai multe aspecte.

În ultimul mandat, Romanescu nu a reușit sa aducă în Târgu Jiu niciun investitor, ba din contra, o fabrica și-a redimensionat activitatea. Astăzi, dezbaterea pe nevoile târgujienilor sunt aceleași ca la sat, orice sat din Gorj unde încă sunt pe lista de promisiuni rețele de apa și canalizare și asfaltare de drumuri. 

Nu a fost realizat Planul Urbanistic General (PUG), promis încă din 2017. Târgu Jiu funcționează și azi după un PUG din 1998. 

Nu a fost realizat niciun proiect strategic de promovare a orașului și de folosire a bogăției lăsată de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu. Ba din contra, reabilitarea Caii Eroilor a fost în bătaie de joc, dovada ca nici astăzi nu a fost recepționată. 

Din 2017 și pana astăzi, Marcel Romanescu a crescut masiv numărul de angajați la primărie, dar nu și performanta serviciilor publice. 

În ultimul mandat, el a băgat masiv bani în firma Edilitara, primăria paralela a Târgu Jiului. 

Din 2017 și pana astăzi, Romanescu a ținut sub preș gunoiul Polaris, iar orașul pute.

Subsolurile blocurilor sunt tot inundate, fix cum spunea și Romanescu în campania electorală din 2017.

Relația dintre primărie și antreprenori este și ea departe de cea pe care o are o autoritate locală interesata sa sprijine mediul de afaceri.

Orașul este sufocat de mașini și trafic și nu se observa vreun plan spre a orienta cetățenii spre mijlocul de transport în comun de exemplu. Semafoarele doar au crescut conturile unora, dar nu rezolva problema traficului aglomerat.

Fondul de Tranziție Justă, programul de relansare a judetului, este inexistent pentru Primăria Jiu, deși închiderea din minerit și energie se va simți foarte repede în municipiu. 

De aceea, o dezbatere pe program, în care primarul, care pleacă cu prima șansă într-o campanie, sa explice ce plan are pentru viitorul orașului.

Continuarea proiectelor nu este un răspuns bun pentru ca respectivele proiecte nu asigura o dezvoltare pe termen lung, nu arată existența unei viziuni, o strategie. Continuarea proiectelor, judecând după administrația Romanescu înseamnă sa stam pe loc.

Vizualizări: 1,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: