Localnicii din Cătunele primesc mesajele primăriei... pe goarnă

Autoturismul din dotarea primăriei Cătunele a fost "împodobit" cu două goarne. Primarul Florinel Ţuilă, cel care a avut această năstruşnică idee, spune că în acest fel vrea să comunice cetăţenilor evenimentele importante de la nivel de localitate, precum declanşarea unui incendiu la vreo gospodărie sau întreruperea furnizării energiei electrice. Uneori sunt folosite pentru a reda pentru cetăţeni muzică patriotică.

Cel care conduce maşina este chiar primarul comunei Cătunele. De câteva luni au fost montate goarnele pe caroseria autoturismului marca Dacia Logan. Primarul Florinel Țuilă a explicat ce l-a determinat să facă o astfel de investiţie. "Obiceiul cu goanele se practică în Ardeal, Banat, Moldova, în zona asta de sud a României nu se folosesc. M-am gândit la anunţul cu goarna pentru că pe vremuri oamenii vorbeau dintr-o goarnă, o pâlnie mare, urcau pe un vârf de deal şi comunicau cetăţenilor ce aveau de comunicat. Și oamenii în vârstă mi-au zis că era interesant pe vremuri. M-am gândit să fac acest lucru acum, dar într-o manieră modernă. Am pus pe maşină goarnele prin care anunţ întreruperea energiei electrice. De exemplu în această situaţie cetăţenii trebuie să ştie că primim informaţia, să nu aibă centralele în priză, să nu aibă probleme acasă. Am avut ziua de 1 Decembrie, 24 Ianuarie, am pus muzică patriotică. De acum în colo, orice anunţ vreau să dau populaţiei îl voi da prin aceste goarne. Nu le mai dau jos de pe maşină. Probabil că după mine vor face şi alţii la fel", a declarat Florinel Țuilă, primarul comunei Cătunele.
Primarul Țuilă a spus şi că a primit aprecieri din partea cetăţenilor pentru că a optat pentru această metodă de comunicare cu ei. "Cel mai mare pericol este cu incendiile, dacă s-ar întâmpla să explodeze o centrală termică. În afară de asta mai este vorba și de incendiile de vegetaţie. Voi anunţa prin goarne, că oamenii nu ies. Dar în momentul în care voi anunţa cu goarnele nu au cum să nu audă. Îi invit la incendii, sau sunt coduri galbene, portocalii, în care trebuie să informăm oamenii", a mai spus primarul din Cătunele.

Vizualizări: 1,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: