Opt consorţii internaţionale se bat pentru grupul 6 de la CE Turceni

Complexul Energetic Turceni a organizat la începutul săptămânii trecute licitaţia internaţională pentru modernizarea grupului 6. Opt consorţii internaţionale se luptă pentru această investiţie al cărui contract depăşeşte suma de 200 de milioane de euro. Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, speră ca de data aceasta, firma care va câştiga să ducă la bun sfârşit proiectul.

Licitaţia pentru modernizarea grupului 6 din cadrul Complexului Energetic Turceni a avut loc la începutul săptămânii reuşind să atragă interesul a opt consorţii internaţionale. ”Am avut licitaţia internaţională la care au participat opt consorţii internaţionale care au depus documentaţia. Sunt câteva consorții care au în alcătuire și câteva firme româneşti”, a declarat Octavian Graure, directorul general al CE Turceni.

Oferte

Potrivit conducerii CE Turceni, cei care se vor califica după analiza documentelor  vor fi invitați pentru depunerea documentelor tehnice și oferta financiară. ”După ce vom analiza documentele depuse de ei, cei care se vor califica vor fi chemați la o dată ulterioară, pe care o vom stabili împreună cu BERD, pentru depunerea documentelor tehnice și a ofertei financiare”, a adăugat Octavian Graure.

Costurile lucrărilor de modernizare depăşesc suma de 200 de milioane de euro, bani proveniţi din credite bancare şi ajutoare de stat. Cea mai mare sumă de bani, respectiv 170 de milioane de euro, au fost împrumutaţi de la BERD, dar pentru că valoarea investiţilor depăşea 200 de milioane de euro, conducerea CE Turceni a obţinut şi un ajutor de stat de aproape 37 de milioane de euro.

LICITAŢIE

Licitaţia pentru modernizarea grupului <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />6 a mai avut loc o dată dar a fost nevoie de reluarea acesteia. Firma care câştigase, Alstom Power nu a fost declarată câştigătoare pentru că nu a putut depune garanţia de câteva milioane de euro.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: