Etno Tv a făcut circ la Festivalul ”Maria Lătăreţu” din Târgu Jiu

Una dintre cele mai importate ediţii a Festivalului Naţional ”Maria Lătăreţu” a fost pângărită de postul de televiziune Etno Tv, care se angajase să transmită spectacolul de folclor. Echipa de producţie a Etno Tv a refuzat să permită intrarea elevilor Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu pe scenă pe motiv că nu sunt suficient de cunoscuţi şi că afectează rating-ul postului. Toţi spectatorii din sala Casei de Cultură în frunte cu directorul Viorel Gârbaciu au urcat pe scenă pentru a o trage la răspundere pe prezentatoarea Roxana Vaşniuc pentru nerespectarea desfăşurătorului. Tot acest spectacol a ţinut mai bine de o oră, dar transmisia nu a fost întreruptă, iar telespectatorii au văzut tot ce s-a întâmplat. Circul de pe scenă l-a scos din aşternuturi şi pe preşedintele Consiliului Judeţean. Festivalul ”Maria Lătăreţu” va fi transmis în continuare de postul Favorit Tv.

Momente de circ ieftin au putut viziona spectatorii dar şi telespectatorii Festivalului ”Maria Lătăreţu” transmis marţi seară de postul de televiziune Etno Tv. Echipa de producţie a postului nu a ţinut cont de desfășurătorul festivalului și nu a mai permis accesul elevilor Şcolii Populare de Artă care ar fi trebuit să susţină un mini spectacol. A fost momentul în care spiritele s-au încins. ”Nu am cuvinte pentru un astfel de comportament, o mizerie de oameni. Au pângărit numele artistei şi al festivalului. Nu am mai întâlnit pe niciunde aşa ceva. Pur şi simplu nu ne-au mai lăsat să băgăm copiii în scenă după ce au aşteptat ore întregi îmbrăcaţi în culise. Au motivat că a sunat doamna Bahmuţeanu, patroana postului şi a spus să intre decât capetele de afiş nu nişte copiii necunoscuţi pentru că nu are rating. Eu personal o să fac o sesizare către CNA pentru că este inadmisibil un astfel de comportament josnic”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Porumbel: ”O televiziune de nimic”

Vizibil afectat a fost și directorul festivalului, Gheorghe Porumbel care a ţinut să precizeze că Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului” nu a avut niciodată o colaborare excelentă cu Etno Tv tocmai din cauza comportamentului patroanei, Adriana Bahmuțeanu. ”Ne-au confirmat încă o dată că este o televiziune de nimic. Ne-am bucurat că au zis că ne transmit gratis festivalul dar mai bine ne lipseam. Tot circul care s-a făcut ulterior a fost ca să-și salveze ei onoarea. Noi cu Etno Tv nu am avut niciodată o colaborare apropiată pentru că ei nu știu ce înseamnă folclorul, știu doar să facă circ”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist ”Doina Gorjului”.

Călinoiu: ”O să dăm Etno Tv în judecată”

Întreg spectacolul a fost vizionat şi de preşedintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, care a mers la Casa de Cultură la miezul nopţii. Acesta a avut chiar o discuție telefonică cu Adriana Bahmuţeanu exact în momentul transmisiunii în direct. Aceasta a spus că cei de la Şcoala Populară nu fac rating. Călinoiu a anunţat că va lua măsuri împotriva Etno Tv pentru că a transformat un festival de renume într-un circ ieftin. ”Nu mă aşteptam, nu au mai vrut să urmeze desfășurătorul. Este păcat că se întâmplă astfel de lucruri în folclorul românesc. Consiliul Județean o să dea postul de televiziune în judecată pentru că a denigrat imaginea unui astfel de festival și a denigrat imaginea artistei”, a declarat Ion Călinoiu. 

TRIST

Cei mai trişti au fost elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu care au început să cânte în timp ce prezentatoarea lua reacţii printre spectatori. ”Fata mea Carmen Duică era pe scenă cânta o doină iar prezentatoarea vorbea peste ea. Mi s-a părut jenant un astfel de comportament. Puteau cel puțin să încheie transmisia nu să difuzeze din culise în timp ce copiii erau pe scenă. Tot publicul era în picioare o aplaudau şi prezentatoarea ţipa pe fundal”, a declarat Cristina Duică, mama artistei Carmen Duică.

DEZINTERES

Ioana Lătăreţu, nora Mariei Lătărețu, a făcut parte din juriul festivalului. Aceasta spune că atunci când au izbucnit incidentele între organizatorii festivalului și reprezentanţii postului de televiziune nu se mai afla în sală. Maria Lătărețu nici nu a dorit să comenteze cele întâmplate. ”Nu mă interesează”, a subliniat nora Mariei Lătăreţu.

IGNORAŢI

Elevii care au fost ignoraţi de Etno Tv sunt Carmen Duică, Mădălina Barbonie, Irina Birău, Diana Istudor, Luiza Ciudin şi Mădălina Andriţa. Toţi aceşti copii au fost recunoscuţi la festivaluri importante de folclor de unde au venit cu premii.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: