Primarul din Motru nu ştie ce datorii are la UATAA Motru

Primarul din Motru, Dorin Hanu, nu ştie ce datorii are autoritatea locală la Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA), dar vrea ştergerea acestora. Hanu spune că va face o solicitare la Guvern pentru ştergerea datoriilor. Deşi primarul spune că primăria datorează la UATAA şase miliarde pentru căldura din şcoli, directorul Eugen Corcoaţă ştie de 90 de miliarde. Mai mult, Hanu a bătut câmpii pe tema celor 78 de miliarde lei vechi primite de la Guvern pentru plata cărbunelui de la SNLO. Cum va avea banii în cont, primarul doreşte să plătească din aceşti bani şi din datoriile pe care Consiliul Local Motru le are către UATAA.

Eugen Corcoaţă a explicat că cele 78 de miliarde sunt pentru cărbunele achiziţionat de la SNLO. Dacă locuitorii din Motru sunt mereu traşi la răspundere pentru datorii, Consiliul Local primeşte servicii fără să plătească. Pe lângă datoriile de 80 de miliarde ale Consiliului Local se mai adaugă și cele aproape 90 de miliarde pe care școlile din Motru le au către UATAA. Așa cum s-au șters unele se pot șterge și altele, așa că primarul din Motru va solicita bani la Guvern și pentru achitarea datoriilor de la școli. ”Chiar mâine (n.r.azi) o să vin la Consiliul Județean pentru ca împreună cu această instituție să inițiem  un proiect de hotărâre ca și datoriile școlilor din municipiu, care au de asemenea datori istorice, cum au fost și cele ale SNLO să se șteargă tot printr-o Hotărâre de Guvern, în compensație cu datoriile pe care SC UATAA le are către Finanțele Publice, care se apropie ca valoare de datoriile pe care le au școlile. Sigur, sperăm să reușim cu sprijinul Guvernului de a obține acești bani. Deci plătim acea sumă și restul, ceea ce rămâne, vom băga în datoria școlilor care o au către UATAA, adică să ajungem la suma pe care guvernul a alocat-o pentru SC UATAA”, mai spune Dorin Hanu.

Ce gânduri are Hanu cu banii de la Guvern

”Consiliului Local Motru i s-a dat o sumă de 78 miliarde lei vechi din fondul de rezervă al Guvernului pentru plătirea datoriilor pe care SC UATAA le are către furnizorii de materii prime”, spune Dorin Hanu, primarul din Motru. Primarul vrea însă să folosească acești bani pentru plata unei părți din datoria pe care Consiliul Local din Motru o are către UATAA. ”Consiliul Local poate plăti subvenția cu care noi eram datori către SC UATAA, mai rămân datorii pe care noi le avem către societate, cheltuielile de la școli aparținătoare municipiului Motru”, menționează Dorin Hanu. Datoria totală a Consiliului Local Motru către UATAA, a cărei valoare este considerată mică de Dorin Hanu, se ridică, din spusele directorului Eugen Corcoață, la incredibila sumă de 80 miliarde lei. ”Consiliul Local nu are atâta datorie către UATAA, adică nu are atâta pe subvenții. Are o sumă mai mică de plătit”, liniștește acesta opinia publică. Iar aici nu intră și datoriile școlilor.

DATORII

Cert este că UATAA Motru nu a terminat cu datoriile. Doar jumătate dintre datorii au fost sunt șterse prin decizia Guvernului, având în vedere că tot cam atât reprezintă și datoria societății către Finanțele Publice Gorj, conform celor declarat de Eugen Corcoață, directorul UATAA.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: