Marţi are loc tragerea la sorţi a optimilor Cupei României

Meciurile din faza optimilor Cupei României vor fi stabilite marţi, cu începere de la ora 12:00, la sediul FRF. Patru echipe din Liga 2 sunt în Urna A, cea a capilor de serie, la tragerea la sorți a 8-imilor Cupei României, ACS Viitorul Târgu Jiu fiind în Urna B.

Federația Română de Fotbal va efectua, marţi, 12 ianuarie, tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din faza optimilor Cupei României, ediția 2020/2021, a informat liga2.ro. Deşi ultimul meci din șaisprezecimi a avut loc la data de 30 noiembrie 2020, FRF a avut nevoie de mai bine de o lună pentru a stabili ziua în care organizează tragerea la sorți pentru a decide meciurile din faza optimilor competiției.

În 8-imile Cupei României s-au calificat nouă echipe din Liga 1 și șapte din Liga 2, acestea fiind repartizate în două urne, A și B, în funcție de parcursul avut în sezonul trecut și ce rezultate au înregistrat în turul precedent. Din urna capilor de serie fac parte și patru echipele din Liga 2. Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, Turris Oltul Turnu Măgurele și Farul Constanța. Primele două și-au menținut acest statut pe care l-au avut și înaintea turului 16-imilor, în timp ce Turris Oltul și Farul au ajuns în această postură după ce la finalul anului trecut au eliminat Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, respectiv Academica Clinceni, formații care au făcut parte din Urna A. Printre echipele de Liga 2 din Urna B se află şi  ACS Viitorul Târgu Jiu, alături de ASU Politehnica Timișoara și Dunărea Călărași.

La tragerea la sorți,  de marţi se grupează echipele din Urna A cu echipe din Urna B, rezultând 4 jocuri, şi, în continuare, cele opt echipe rămase în Urna A se grupează între ele, rezultând alte 4 jocuri, în total opt meciuri care vor avea loc în faza optimilor.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A

Universitatea Craiova

Astra Giurgiu

FC Botoşani

FCSB

Chindia Târgoviște

Turris Oltul Turnu Măgurele

Farul Constanţa

Gaz Metan Mediaş

Politehnica Iaşi

Dinamo

Petrolul Ploiești

Universitatea Cluj

URNA B

UTA Arad

ACS Viitorul Târgu Jiu

ASU Politehnica Timişoara

Dunărea Călăraşi

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: