Oracolul de la Grivco

Când toţi dezaxaţii se arată la televizor pe post de vizionari, nu ai decât, vorba unora, să schimbi canalul. Dar curiozitatea îţi dă ghes şi continui să te uiţi şi să te minunezi. Apariţia, după mult timp, a oracolului de la Antene, Dan Voiculescu, m-a uimit. Gânditorul ne spunea luni seara că Băsescu trebuie suspendat urgent înainte de alegerile din decembrie, ca să fie el sigur că nu va refuza să-l nominalizeze ca premier pe Ponta. În mintea lui bolnavă se derulează următorul scenariu: Băsescu suspendat, nu contează pentru ce, referendumul de demitere să se ţină odată cu alegerile parlamentare când nu va fi nici un dubiu, după părerea lui, că va fi demis, instaurarea lui Crin în scaunul de la Cotroceni care nu va ezita şi-l va numi pe Ponta premier, după care vom face alegeri prezidenţiale şi-l vom alege într-un entuziasm nebun pe Antonescu preşedinte, iar el, bineînţeles, va fi un fel de «madăr» şi «fadăr» al celor doi.

Voiculescu crede că dacă Băsescu nu va fi suspendat nu-l va numi pe Ponta la Palatul Victoria şi va numi un alt premier tot de la PSD, unul care va trăda şi care va convinge şi un alt preşedinte al liberalilor să participe la consultări, iar acesta nu va fi bineînţeles Crin Antonescu. Mai precis, Voiculescu prevede că indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare, care sincer vorbind vor avea câştigător USL, Băsescu prin puterile lui miraculoase va face şi va desface în aşa fel încât cei doi mari pupili ai săi vor dispărea de pe scena politică pe care au încurcat-o rău de tot în ultimele luni de zile. Practic, în nebunia lui, Voiculescu vede şi el că nici Ponta şi nici Antonescu nu mai au şanse de câştig în fruntea dregătoriilor, chiar dacă alianţa pe care  a clocit-o el va avea câştig de cauză.

Probabil că premier în locul lui Ponta îl vede pe Ioan Rus, pe care şi Ponta, şi el l-au acuzat de trădare pentru că nu a fost de acord să falsifice rezultatele Referendumului de demitere, iar în locul lui Crin Antonescu îl vede pe Tăriceanu, o voce din ce în ce mai puternică pe scena politică. Cei doi nu vor fi niciodată de acord să se ducă cu căciula în mâna la poarta lui Voiculescu şi să-i îndeplinească dorinţele deşănţate, lucru de care se sperie oracolul foarte tare. Păi dacă şi el crede că Ponta şi Antonescu nu mai sunt două voci în partidele pe care le conduc, ce să mai zic de Băsescu?!

Pericolul cel mai mare care-l paşte pe Ponta este acela de a nu intra în parlament dacă ştirea conform căreia Diaconescu va candida pe colegiul de la Tg. Jiu este adevărată. Şi dacă nu va intra în Parlament, atunci cu ce obraz va pretinde funcţia de premier, că alte calităţi decât cele de slugă a lui Voiculescu n-a probat în ultimul timp. Cât despre Antonescu ce să mai vorbim, din moment ce s-a milogit de Dragnea să-l ia în parohia lui, la Teleorman, numai să intre şi el în Parlament, că data trecută era cât pe ce să nu mai intre...

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: