Oraş blocat de aleşii locali. Acuzaţiile primarului Filip!

Acuzaţii fără precedent aduse de primarul din Rovinari, Robert Filip, la adresa consilierilor locali ai PNL. Aceştia din urmă s-au abţinut în şedinţa din 30 ianuarie la absolut toate proiectele de pe ordinea de zi, consecinţele asupra oraşului fiind extrem de grave, susţine primarul. Liberalii se apără şi spun că aveau suspiciuni că primarul Filip avea interese proprii.

Unul din proiectele blocate se referă la concesionarea unui teren, prin licitaţie publică, în vederea construirii unei hale industriale, fiind cel puţin un investitor străin interesat să deschidă o fabrică. „Liberalii nu doresc să se înfiinţeze locuri de muncă la Rovinari”, este concluzia primarului Filip.

Un alt proiect privea accesarea unor fonduri europene de 1,5 milioane de euro în vederea achiziţionării unor mijloace de transport public electrice, care să circule pe traseul Rovinari - Târgu Jiu. „Liberalii nu doresc o reţea de transport în comun modernă şi economică”, acuză Filip.

Al treilea proiect blocat prin votul liberalilor era pentru închirierea unui spaţiu din spital către o firmă privată care să monteze acolo un RMN şi un computer tomograf. „Pe liberali nu-i interesează sănătatea cetăţenilor din Rovinari şi împrejurimi”, susţine Robert Filip, care mai spune că „liberalii nu doresc modernizarea actualei reţele şcolare”, blocând demersurile pentru semnarea a şapte proiecte europene destinate optimizării reţelei şcolare, unul fiind de 6,7 milioane de lei.

Explicaţiile liberalilor

Consilierul Petre Goanţă a explicat la Radio Infinit de ce liberalii s-au opus. „În ceea ce priveşte acea chestie cu RMN-ul, este vorba strict de o închiriere pentru cineva care vrea să aducă un RMN. Este vorba de o afacere şi nu m-ar mira să ajungem la dublă taxare ca la Târgu Jiu”, a spus Goanţă. Cu privire la mijloacele de transport electrice, Goanţă a spus că din punctul lui de vedere este o utopie. „Cu privire la acea utopie prezentată ca certitudine, cu firma de transport local, astea sunt vise. Într-o economie de piaţă trebuie făcute nişte calcule foarte exacte”, spune consilierul liberal.

Un punct de vedere are şi consilierul PSD Eugeniu Staicu. Acesta spune că liberalii au o problemă cu faptul că primesc puţini bani, pentru că fac parte dintr-o singură comisie, nu din două ca alţii, iar de aici ar fi apărut o frustrare.

 APEL

Primarul Robert Filip face un apel la cetăţeni să vină la şedinţele de consiliu, pentru a vedea cu ochii lor ce fac liberalii: „Fac din nou apel la cetăţenii oraşului Rovinari să vină să asiste în număr cât mai mare la şedinţele Consiliului Local, ca să se convingă cu ochii lor despre încăpăţânarea cu care consilierii liberali boicotează majoritatea demersurilor de dezvoltare a acestei zone”.

Vizualizări: 3,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: