Oraşul Târgu Cărbuneşti, transformat în şantier

Demararea unor noi investiţii a transformat oraşul Târgu Cărbuneşti într-un adevărat şantier. Se lucrează la reabilitarea zonei blocurilor, la configurarea unor noi locuri de parcare, la refacerea carosabilului, precum şi la repararea mobilierului stradal. De asemenea, a fost delimitat şantier şi la sediul primăriei, unde începând de luna trecută au fost demarate lucrările de reabilitare a acoperişului. O altă investiţie aflată în plină desfăşurare vizează construcţia unei capele mortuare în incinta Bisericii Târgu Cărbuneşti.

Autorităţile de la Târgu Cărbuneşti continuă lucrările începute anul trecut, demarând totodată şi investiţii noi. „Odată cu venirea primăverii oraşul, aşa cum am fost obişnuiţi în ultimii ani, a intrat în plin proces de curăţenie de primăvară şi de demarare a proiectelor de investiţii propuse. Astfel, în momentul de faţă avem de­schise pe raza oraşului mai multe şantiere. Şi anul acesta se continuă acţiunea de reabilitare a zonei blocurilor. După cum probabil aţi observat, au fost demarate lucrările de reabilitare (asfaltare, evacuare ape pluviale, parcaje, trotuare) pe strada Petroliştilor – con­form proiectului „Reabilitare străzi şi amenajare parcări zona blocuri”. Un proiect destul de complex, finanţat din bugetul local, care a schimbat complet aspectul zonei, proiect în cadrul căruia se va reabilita etapizat toată zona blocuri”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Acest proiect constă în reabilitarea carosabilului existent cu beton asfaltic încadrat cu borduri din beton ciment prefabricate. Vor fi reabilitate parcajele existente cu beton asfaltic şi create alte noi locuri de parcare. Trotuarele existente realizate din beton ciment vor fi încad­rate cu borduri prefabricate, borduri ce vor fi montate la acelaşi nivel cu suprafaţa îmbrăcămintei trotuarului, iar panta transversală va dirija apele spre spaţiile verzi sau spre gurile de scurgere proiectate. Cu prilejul reabilitării acestei străzi, s-a reproiectat şi configuraţia profilurilor trans­versale, cu o parte carosabilă cu lăţime constantă, cu posibilitatea de amenajare a locurilor de parcare, precum şi trotuare cu lăţime constantă. Totodată vor avea loc şi lucrări conexe (ridicări la cotă răsuflători gaze, cămine de vizitare, guri de scurgere pentru canalizare pluvială, spargeri şi dezafectări betoane). Lucrările la această porţiune de drum vor costa aproximativ 320.000 lei cu TVA.

Şantier şi la sediul primăriei

Tot în luna martie, au început lucrările de reabilitare a acoperişului la Primăria Târgu Cărbuneşti. „Această reabilitare era necesară din cauza stadiului avansat de degradare a vechiului acoperiş existent, deşi în repetate rânduri s-a intervenit pentru înlocuirea şi remedierea problemelor apărute. Această lucrare presupune înlocuirea ţiglei exis­tente cu tablă zincată. Odată cu renovarea învelitorii se va monta o instalaţie paratrăsnet, precum şi o instalaţie de degrivare pe faţada principală, cu rolul de a preveni formarea ţurţurilor de gheaţă. Investiţia se ridică la suma de 260.000 lei cu TVA”, a mai precizat primarul Mazilu.

În acelaşi timp, administraţia locală a demarat lucrări de refacere a caros­abilului afectat de condiţiile meteorologice ale iernii trecute. Astfel s-au executat lucrări de reparaţii la drumurile de pe raza oraşului, dar şi în satele aparţinătoare. Totodată a început acţiunea de reparaţii, înlocuire şi montare de mobilier stradal. Astfel toate băncile de pe raza oraşului care prezintă defecţiuni sau se află într-o stare nu foarte bună, au fost ridicate, în vederea reparării şi vopsirii, acolo unde este cazul vor fi montate altele noi.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: