Un transplant de rinichi i-a salvat viaţa în Săptămâna Patimilor

Georgiana Guţă a recâştigat dreptul la o viaţă normală în urma unui transplant de rinichi, chiar în Săptămâna Patimilor. Tânăra are 31 de ani şi este mamă a unei fetiţe de 14 ani. Rinichiul provine de la o adolescentă din Timiş, intrată în moarte cerebrală după un accident auto, ale cărei organe au salvat patru vieţi.

Georgiana avea insuficienţă renală şi făcea dializă de 3 ori pe săptămână. În ultimii doi ani a sperat de mai multe ori la un transplant de rinichi, însă încercările au eşuat din cauză că organele nu erau compatibile. Speranţa la o viaţă normală  i-a fost redată în săptămâna dinainte de Paşti, după ce părinţii Dorei Târziu, fata de 16 ani din Timiş lovită de maşină şi lăsată să zacă în stradă, şi-au dat acordul pentru a-i prevala organele. Dora Târziu a intrat luni în moarte cerebrală, iar în acea seară părinţii au găsit puterea de a transforma tragedia în speranţa altor familii.

Mama Georgianei Guţă spune că au primit telefon imediat ce părinţii fetei şi-au dat acordul. „De doi aşteptam după un rinichi, eram trecuţi pe listele de aşteptare, iar până acum am fost chemaţi de nouă ori la Cluj, însă nu s-a găsit un rinichi compatibil pentru fata mea. Ea are grupa de sânge 0 negativ şi nu era compatibilă cu alta. Luni, după ce părinţii fetei de la Timişoara lovită pe trotuar şi-au dat acordul pentru prelevarea de organe, am şi fost chemaţi la Cluj. Am fost sunaţi seara la 19.30, am plecat la ora 24.00, iar la 6 dimineaţa am fost în Cluj. Cum am ajuns i s-au luat analizele, am mai stat până la ora 13.30 pentru că nu veniseră organele. La ora 17.00 am intrat în operaţie, iar operaţia a durat până la ora 21.15. Operaţia a reuşit, acum fata mea se simte bine, i s-a permis să stea în fund şi chiar i s-a dat voie să mănânce o sana”, a declarat Marina Mihăescu, mama Georgianei Guţă.

Boala Georgianei Guţă, moştenită de la tatăl său

Marina Mihăescu spune că tatăl fiicei sale a murit din cauza unei insuficienţe renale. „Fiica mea a moştenit boala de la tatăl ei. Soţul meu a murit când fata avea doi ani, tot din cauza insuficienţei renale. El nu a avut posibilitatea să facă dializă. Pe vremea lui Ceauşescu era un singur aparat şi erau trecuţi pe listă doar cei care făceau parte din partid”, a declarat Marina Mihăescu. Georgiana Guţă a fost căsătorită şi are o fată în vârstă de 14 ani, care acum stă cu bunica şi aşteaptă ca mama ei să se întoarcă acasă. Marina Mihăescu spune că imediat ce Georgiana se va simţi mai bine va merge să-i caute pe părinţii Dorei Târziu pentru a le mulţumi. „Le suntem recunoscători părinţilor fetei din Timişoara, Dumnezeu să-i binecuvânteze, iar pe fata lor să o odihnească în pace. Când fiica mea se va simţi bine şi va putea să se deplaseze îi vom căuta pe acei oameni cărora le datorăm viaţa”, a precizat Marina Mihăescu.

SPRIJIN

Georgiana Guţă şi fiica sa locuiesc într-o cameră de la un cămin social din zona Artego. Mama acesteia spune că va solicita autorităţilor o altă locuinţă. „Când se va întoarce acasă fata mea nu va mai putea să locuiască în acel cămin, care are baie comună. Va avea o grefă şi necesită alte condiţii. Voi merge la primărie şi voi vorbi cu domnul primar să-i dea şi ei o altă locuinţă”, a declarat Marina Mihăescu.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: