Oraşul Turceni, pe întuneric cu 18 miliarde

Primăria oraşului Turceni se luptă de ani buni în instanţă cu una dintre cele mai cunoscute firme de iluminat public din ţară pentru un proiect ce părea departe de a pune probleme. SC Romlux Lighting Company se angaja în 2007 să refacă întregul sistem de iluminat public de pe raza localităţii Turceni în numai 15 zile. Valoarea contractului se ridica la aproape 18 miliarde de lei vechi. Până şi azi primăria se ceartă în instanţă cu firma respectivă.

Primarul localităţii, Ion Iordache, spune că este vorba despre un litigiu moştenit de la vechea conducere a primăriei. „Firma respectivă fusese contractată în 2007 să refacă sistemul de iluminat public. Ei au considerat că nu au nevoie decât de 15 zile să finalizeze tot. Valoarea contractului fusese stabilită la 18 miliarde de lei. În iunie 2008, când am venit primar, lucrarea nu era încă finalizată. Le-am trimis notificări, tot ce era nevoie, dar nimic. Ulterior în decembrie 2008 ne-au cerut să facem recepţia”, a declarat primarul Ion Iordache.

Penalităţi mai mari decat valoarea contractului

Primăria Turceni a acceptat la vremea respectivă să facă recepţia însă la stadiul lucrărilor de atunci dar şi cu plata penalităţilor pentru întârziere, penalităţi ce s-au dovedit mai mari ca valoarea lucrărilor realizate până la acel moment. „De aici treaba s-a încurcat foarte tare. Au început procesele. Valoarea lucrărilor realizate de ei era de 10 miliarde iar penalităţile acumulate în jur de 11 miliarde. Cert este că ei ne-au executat pe noi direct pe contract, ne-au luat cele 10 miliarde, pentru că noi am vrut o compensare însă instanţa a decis că sunt două treburi diferite. De atunci suntem tot pe la instanţă”, a declarat Ion Iordache.

DREPTATE

Primăria Turceni este în continuare convinsă că ea are dreptate în acest litigiu pentru că ulterior s-a descoperit că pe lângă faptul că nu au realizat în termen lucrările, nici nu au respectat proiectul. „Noi avem dreptate 100%. Au fost neserioşi, nu au respectat nici măcar proiectul. Din 2009 tot în instanţă suntem cu ei”, a adăugat Iordache.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: