Ore în curtea școlii. Nu au un spațiu unde să-și desfășoare cursurile

Mai mulți elevi din Bolboși au făcut cursuri în curtea școlii, deoarece nu au o sală disponibilă unde să le țină.

Este vorba despre copiii care sunt înscriși la cursurile de canto ale Școlii Populare de Artă. Primarul din comună, Viorel Rotaru, spera că directorul școlii, Laurențiu Șurcă, va găsi o soluție pentru aceștia. În replică, directorul spune că nu are o sală unde să-i găzduiască pe cei mici și că este responsabilitatea primăriei. Totodată, directorul a declarat că nu știe că elevii au făcut orele afară.


Cursurile se țineau până acum la Căminul Cultural, însă recent au început lucrările de reabilitare. Aici se pregăteau săptămânal aproximativ 20 de copiii talentați din Bolboși, cu profesori de la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu. ”Căminul cultural este în renovare pentru că aici nu se mai putea lucra în condiții normale. Trebuia de urgență reabilitate și am luat decizia de a-l moderniza tocmai pentru acești copiii talentați din comună, care au lecții de canto și care au tot viitorul înainte. De când am început lucrările la cămin, au început și problemele”, a declarat Viorel Rotaru, primarul din Bolboși.

Ca soluție pentru aceștia, primarul Rotaru propunea ca orele să se facă la școală, în afara orelor de program. Marți, persoana care se ocupă de curățenie nu a permis accesul în școală. La îndemnul directorului, susține primarul.

Probleme mai vechi
Problemele sunt mai vechi, iar autoritățile locale din comună au înștiințat toate instituțiile abilitate să ia măsuri și în ciuda faptului că edilului i s-a dat dreptate, nimeni nu intervine la Bolboși în timp ce elevii talentați se pregătesc sub cerul liber. 

 ”Copiii, care sunt și elevi ai școlii, nu au unde să se pregătească. Căminul e în renovare, sala de ședințe din primărie este mult prea mică pentru ei, că le-aș pune-o la dispoziție. Au făcut cursurile în aer liber săracii copii pentru că directorul i-a interzis femeii de serviciu să le deschidă copiilor școala sau să le li permită accesul în vreo sală de curs. Au făcut pregătire și pe marginea drumului. Marți au examen și nu le dă sub nicio formă voie în școală”, mai spune primarul.
Primarul spune că a mai făcut sesizări, dar degeaba. ”Am făcut sesizare și la Inspectoratul Școlar și mi-au dat dreptate, dar o să mai discute cu domnul director că e mai dificil, am făcut sesizare și la Prefectură și mi-au spus că nu are de ce să se opună dacă lecțiile de canto sunt în afara orelor de program, dar cu toate astea, nu permite copiilor sub nicio formă să intre în școală”, a mai spus Viorel Rotaru.

Contactat telefonic, directorul Laurențiu Șurcă spune că nu știe că elevii ar fi făcut ore afară, dar că nu are disponibilă nicio sală. ”Au început lucrările la căminul cultural și noi am luat mobila pe care o depozitasem acolo și nu mai am nicio sală liberă. De astăzi este mobilierul depozitat. Dar este un proiect al Școlii Populare cu primăria și este responsabilitatea primăriei să asigure un spațiu. Primăria trebuie să asigure spațiul, nu școala”, spune directorul.


Elevii din Bolboși ar trebui să aibă să facă pregătire, joi, la ora 17.00, și rămâne de văzut dacă rămân tot afară. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: