Consilierul Mihai Olaru, pe munte pentru promovarea apelului de finanțare a ONG-urilor 

Consilierul județean Mihai Olaru îndeamnă organizațiile neguvernamentale din județ să aplice pentru finanțare la Consiliul Județean Gorj. În încercarea de a convinge autoritățile despre importanța muncii ONG-urilor, dar și organizațiile pentru a depune proiecte, acesta a publicat o serie de fotografii și filmulețe de pe munte, din Baia de Fier, alături de Dan Chiriac, cel care a realizat mai multe trasee în comună și celebrele ”Hamace la înălțime”. 

 Ghidul de finanțare AICI

Mihai Olaru este consilier PNL de câteva luni și a reușit promovarea unui proiect dedicat organizațiilor non profit.

Este vorba despre o sesiune de proiecte, cu o sumă totală de 25.000 de lei, disponibil până pe 27 mai. Acesta a propus și a obținut diversificarea domeniilor de aplicare și creșterea sumei alocate. Astfel, potrivit fi depuse proiecte pe domenii precum tineret, mediu, sport, turism și educație civică și antreprenorială. 

Acesta a dezvăluit că o organizație din Baia de Fier are în plan să aplice pentru fondurile de la CJ Gorj pentru marcarea unor noi trasee montane pentru turiști. 


Un nou traseu montan

”Aventura a început dimineață la 10 și am coborât de pe munte spre seară. Acest lucru se poate traduce prin o zi suplimentară pe care turiștii aleg să o petreacă în Gorj! Pentru cel puțin un traseu, White Wolf va solicita finanțare din fondurile Consiliului Județean Gorj, destinate ONG-urilor.  Apelul de finanțare a organizațiilor a început pe 11 mai și se termină pe 27 mai. Îi îndemn pe toți cei care au organizații în Gorj și au idei care pot ajuta comunitatea să depună proiecte. Dacă sunt neclarități privind ghidul, încadrarea activității pe domeniu, sau orice alte întrebări, sunt disponibil să am un dialog cu orice organizație care vrea să aplice”, a transmis acesta.

Acesta crede că apelul de proiecte poate crește spiritul civic și implicarea cetățenilor. 

”Cei care vor să contribuie mă întreabă despre acest apel, alții mă întreabă de ce îmi pasă atât, că și dacă o să fie depuse proiecte tot nu se schimbă mare lucru. Eu cred altceva. Asociația pe care o conduce Dan Chiriac, White Wolf, a marcat trasee de drumeție și via ferrata, reușind să dezvolte turism de aventură în comună. Primul impact al pasiunii și muncii lor a fost chiar asupra tinerilor din comunitate, care au devenit voluntari și iubitori ai naturii. Apoi, hamacele la înălțime și traseele au avut impact uriaș în turismul din Baia de Fier, activitățile din natură aducând turiștii pentru mai multe zile în pensiunile din comună.Practic, acțiunile sale au impactat o comunitate și au îmbunătățit calitatea vieții. Imaginați-vă mai multe inițiative care să răspundă nevoilor din comunități.  Odată ce ai aruncat o pietricică, ea face valuri”, mai scrie Mihai Olaru pe contul său de Facebook.

Galerie foto



Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: