Păcălit de CEO cu o angajare și o casă care nu respectă proiectul

EMC Roșia i-a luat locuința din satul Roșia Jiu și s-a obligat să-i construiască o altă casă și să-i angajeze copilul în cadrul Complexul Energetic Oltenia, însă lucrurile nu stau așa cum au fost stabilite la început. Este cazul lui Gheorghe Cuță, care de câțiva ani a făcut potecă la Complexul Energetic Oltenia pentru a-și angaja fiul, însă s-a izbit mereu de uși închise. Acum este obligat să ia în primire casa construită de gigantul energetic, dacă nu e amenințat cu instanța de judecată. Bărbatul susține că nouă locuință nu respectă planul inițial și este decis să meargă în instanță.

Gheorghe Cuță a rămas fără locuința din satul Roșia Jiu al comunei Fărcășești din anul 2002, când casa i-a fost demolată. A încheiat atunci o convenție cu EMC Roșia că în schimbul casei dorește o angajare pentru fiul său, dar și construcția unei ocuințe, înțelegere acceptată la vremea aceea de ambele părți. Bărbatul a dat și o declarație la notariat că nu are pretenții la sume de bani în afară de cele două solicitări trecute în convenția de schimb. Au trecut 12 ani de atunci și, dacă locuința bărbatului a fost demolată la scurt timp, nici până acum cei de la EMC Roșia nu și-au respectat înțelegerea, în sensul că nu i-au angajat fiul și de abia acum vor să-i predea noua locuință construită în Cartierul Vârț. „Eu am fost de bună credință și nu le-am cerut bani. Le-am spus doar că vreau să-mi construiască locuința și să-mi angajeze fiul care la acea vreme era la liceu. Acum are 28 de ani și tot fără serviciu este. Acum, după 12 ani m-au chemat să-mi predea noua locuință, pentru că au avut probleme cu terenul și nu au putut face cadastrul, de asta a durat atât. M-au pus să dau și declarație notarială că nu am pretenții bănești. Am făcut toate aceste sacrificii ca să-mi văd și eu copilul la serviciu și nimic până acum. Am făcut potecă la EMC Roșia, la fosta SNLO și la CEO”, a precizat Gheorghe Cuță.

„La Pentagon cred că se intră mai ușor ca la domnul Ciurel”

După nenumărate audiențe la conducerea EMC Roșia, de când s-a înființat Complexul Energetic Oltenia, Gheorghe Cuță a fost redirecționat către Divizia Minieră, însă lucrurile nu s-au schimbat deloc în bine, ci în mai rău. „Am fost la cei de la EMC care mi-au spus că au primit ordin să nu mai trimită niciun dosar, am fost apoi la Divizia Minieră la domnul Daniel Antonie care a cerut dosarul, l-a studiat și așa a rămas. M-am chinuit să mă duc la domnul Ciurel în audiență, însă în acea instituție este imposibil să intri, parcă nu ar fi a statului, nici măcar la telefon nu mi s-a făcut legătura. Mi-a spus o doamnă de acolo că este exclus să merg la domnul Ciurel și nici atât să iau legătura telefonic. Am ajuns la concluzia că la Pentagon se intră mai ușor decât la CEO”, a mai spus Gheorghe Cuță.

Obligat să ia casa în primire

De câteva zile, cei de la EMC Roșia au luat legătura cu Gheorghe Cuță, dar nu pentru a-i angaja fiul, ci să-l constrângă să ia casa în primire. „Nu mi-au angajat fiul, dar mă obligă acum sa iau casa de la Vârț în primire. Mi-au spus că dacă nu fac asta mă acționează în instanță și dacă pierd trebuie să plătesc cheltuieli de judecată. Eu nu iau casa până când nu-mi angajează copilul și am da gând să-i dau chiar eu în judecată, pentru că nu au respectat proiectul inițial, iar casa nu are structură de rezistență. Un expert stabilește asta imediat și tot ei trebuie atunci să-mi plătească bani grei. Eu am zis să fiu de bună credință, dar văd că nu am cu cine. E bătaie de joc”, povesteşte Gheorghe Cuță.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: