Pacient mort la doar 23 de ani în spitalul Tg Jiu. Ultimul mesaj!

Un tânăr gorjean, de 23 de ani, a decedat marți, 11 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Ionuț Vișean a suferit o embolie pulmonară, conform reprezentanților spitalului, asta după ce anterior a fost tratat, tot la Târgu Jiu, de o entorsă survenită în urma unei accidentări la fotbal.

Tânărul era internat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Târgu Jiu încă din data de 9 octombrie, la Terapie Intensivă de pe Secția de Cardiologie. S-a prezentat la spital cu senzație de sufocare și dureri toracice, iar medicii specialiști i-au pus diagnosticul de embolie pulmonară. Decesul a fost înregistrat marți, la primele ore ale dimineții. Timp de o oră și jumătate au încercat medicii să-l readucă la viață, însă fără succes. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, pacientul s-ar fi simțit bine până spre dimineaţă. "Medicul cardiolog a suspicionat un diagnostic de embolie pulmonară, care ulterior s-a confirmat. S-a internat. Pacientul s-a adresat serviciului de urgență prin mijloace proprii, deci nu adus de ambulanţă, stabil, tensiune normală, respirație bună, spontan. S-a instituit tratamentul cu anticoagulant conform protocoalelor (...) și cu toate acestea în cursul dimineții a făcut un stop cardio-respirator, care nu a mai putut fi resuscitat", a declarat Marilena Davidescu, directorul medical al SJU Târgu Jiu.
Anterior, în data de 6 octombrie, tânărul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgență prezentând o entorsă. Medicii spun că i-au imobilizat piciorul și i-au aplicat atunci tratamentul corespunzător și l-au trimis acasă beneficiind chiar și de concediu medical, spune directorul medicală.
Embolia pulmonară poate fi un efect al faptului că i-a fost imobilizat piciorul. Conform medicilor, o embolie pulmonară este cauzată de un cheag care pleacă în corp. Sunt situaţii în care, la imobilizări, din zona imobilizată un cheag de sânge pleacă în circulaţia generală şi poate să o obtureze o arteră şi atunci apare embolia.

ULTIMUL MESAJ

"Dracu stie cum, de am ramas fara sanse. Ce ironic, pare ca am in frunte 6-6-6 Daca tu esti ingerul, atunci port eu coarnele. Ma intorc unde demonii ma asteapta cu goarnele...." este mesajul pe care l-a postat Ionuț Vișean pe facebook pe 10 octombrie, cu câteva ore înainte de moarte.

Galerie foto


Vizualizări: 5,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: