Petroliştii amână protestul. Urmează sute de concedieri!

Este oficial. Un număr de 302 salariaţi ai societăţii Petrofac din Țicleni vor pleca acasă de la sfârşitul lunii viitoare. Agenţia de Șomaj a fost notificată legat de aceste concedieri colective, iar petroliştii nu vor sta cu mâinile în sân. Au anunţat proteste de stradă începând de marţi, dar după negocierile purtate luni seara au renunţat la idee.

Englezii de la Petrofac Solutions din Țicleni au renunțat la contractul preluat de la OMV Petrom pentru zona Țicleni, iar înainte să plece și să predea ștafeta societății Expert Petroleum au decis să reducă din personal. Și nu oricum, va concedia aproape jumătate din angajații de la Țicleni. "A venit de curând o notificare transmisă de firma Petrofac Solutions &Facilities Support SRL, care are 825 de salariați și care o să restructureze 302, din care: 139 sunt din producție, 51 mentenanță, 61 operatori sonde, 24 logistică și 27 suport. Disponibilizările spun că nu le vor face mai devreme de 30 noiembrie. Probabil că în intervalul acesta o să ne mai țină la curent. Vom oferi servicii de preconcediere", a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj.
Vestea i-a nemulţumit pe salariaţii care, deocamdată, nu știu cine o să plece şi cine o să rămână. Firma a anunţat numai numărul concedierilor colective, nu şi cine în concret va trebui să părăsească compania.
Astfel stând lucrurile, sindicaliștii au luat atitudine și au anunţat că organizează în zilele următoare un marș de protest. Au amânat însă protestele după negocierile începute luni seara.
Autoritățile locale s-au arătat solidare cu angajații Petrofac mai ales că și bugetul local va avea de suferit, sute de oameni își vor pierde locul de muncă, iar în zonă nu sunt alte oportunităţi.
Cei de la OMV Petrom au justificat necesitatea aplicării acestui program de restructurare de personal prin scăderea prețului barilului, dar și prin scăderea producţiei de ţiţei.

Vizualizări: 1,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: