PACT-ul anti PSD

Sebastian Burduja, un tânăr de 30 de ani şcolit afară, a lansat o platformă „civică”, anunţată de presă drept un pericol la adresa PSD. În spatele Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor ar fi mai mulţi tineri social-democraţi, inclusiv europarlamentarul Cătălin Ivan şi consilierul său Mihnea Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase. “România în 3 D” este sloganul PACT-ului. Tânărul Burduja pare să aibă o relaţie bună cu preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş, aşa cum avea în trecut cu Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă. Cu Cioloş a avut o întâlnire chiar joia trecută. Presa centrală scrie pe surse că Liviu Dragnea a predat PSD „sistemului”, urmând să fie o hemoragie de pesedişti către PACT, platformă care în scurt timp va deveni una politică.

PACT se declară încă de la lansare o platformă europeană, liderii platformei vorbit despre „parteneri strategici”, „structuri euroatlantice”, dar şi despre datoria tuturor cetăţenilor de „a lua atitudine”. Profesionalism, Acţiune, Comunitate, Transparenţă, sunt patru repere declarate ale politicii PACT.

Niciun proiect civic sau politic nu ar trebui omorât din faşă, împotriva PACT fiind unele reacţii virulente în presă. Dacă va putea deveni sau nu această platformă o forţă la alegerile din vară, vom vedea. Bine ar fi însă ca electoratul să aibă de ales şi din altceva decât ne oferă actualele partide politice, care tot rotesc aceiaşi politicieni pe scena politică. De peste 25 de ani sunt aproape aceleaşi feţe, doar că poartă veste de altă culoare de la o campanie la alta. Nici aşa zisele partide noi nu sunt noi, sunt structuri rupte din câte un partid. Alte Mării, cu alte pălării. Ar fi păcat ca timpul să ne arate că şi acest PACT ori alte platforme ale tinerilor sunt făcute să păcălească electoratul, iar în spate să fie aceiaşi dinozauri. Până la proba contrarie însă, este bine să le dăm credit tinerilor în proiectele lor.

Vizualizări: 963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: