Pădurar din Gorj, dat afară pentru furt de lemne

Un pădurar din judeţul Gorj a rămas fără serviciu chiar în preajma sărbătorilor, după ce superiorii acestuia au constatat că bărbatul fura lemne din pădurea dată în grijă, prejudiciul constatat doar într-o zi de control fiind de aproape 25.000 de lei. Este vorba de pădurarul din Bulbuceni, comuna Căpreni, despre care oamenii spun că s-ar fi îmbogăţit peste noapte, lucru care le-a dat de gândit atât cetăţenilor, cât şi şefilor acestuia de la nivelul Direcţiei Silvice Gorj. Potrivit reprezentanţilor Ocolului Silvic Turceni, dosarul pădurarului se află în lucru la Poliţie.

Un cetățean din satul Bulbuceni, comuna Căpreni, a sesizat ieri redacția despre faptul că pădurarul din localitate a fost dat afară de Direcţia Silvică Gorj după ce a constatat că bărbatul fura lemnele oamenilor. Marcel Rada susţine că pădurarul venit în urmă cu cinci ani să păzească cantonul de la Bulbuceni avea un comportament de stăpân absolut şi făcea afaceri cu lemne din care a strâns o avere pe care nu are cum să o justifice. ”Eu sunt unul din cetăţenii care am avut de a face cu acest om. Omul făcea afaceri cu lemne şi cei de la direcţie au constatat că a adus un prejudiciu enorm. E vorba de câteva sute de mii de lei, încă nu s-a stabilit prejudiciul final. Din câte știu eu, el a venit la Bulbuceni tot pe motive disciplinare şi nu s-a lăsat nici aici de obiceiurile proaste”, a spus Marcel Rada, un cetăţean din Bulbuceni.

Şeful Ocolului Turceni: ”Îl dau afară”

Superiorii pădurarului sunt la curent cu fărădelegile bărbatului și spun că deja a fost forţat să-şi depună demisia din funcția pe care o deține. Șeful Ocolului Silvic Turceni, Aurică Biriboiu, a declarat ieri că pădurarului Mircea Lungoci i s-a cerut demisia în urma unui control care a scos la iveală un prim prejudiciu de 25.000 lei. ”Îl dau afară, deja el a plecat, este în concediu medical şi mai am două zile până îi preiau cantonul. Dânsul are mai multe delicte, a furat lemne, o să dăm dosarul la Poliţie, avem şi noi nişte informaţii, se va face o cercetare. Era pădurar de vreo cinci ani de zile la Bulbuceni, a fost adus de la Ocolul Bumbeşti Jiu după ce i s-a restructurat postul de acolo. Noi prima dată când am declanşat controlul a fost un prejudiciu de vreo 25.000 de lei, dar va fi o sumă mai mare, este ceva pagubă, dar nu am terminat încă controlul”, a spus Aurică Biriboiu, șeful Ocolului Silvic Turceni.

Potrivit superiorilor, pădurarul avea în pază 750 de hectare de pădure, iar prejudiciul va fi recuperat. ”De o săptămână şi ceva a început controlul, se parcurge la metru pătrat, sunt 750 de hectare de parcurs, adică cine ia în primire ia cu simţ de răspundere. El avea în pază 750 de hectare în pădurea de la Bulbuceni. Şi-a depus demisia forţat de mine, a revenit la demisie şi acum se analizează la nivelul Direcţiei Silvice Gorj. În prezent este în concediu medical. Paguba se recuperează de către stat, nu vom rămâne cu paguba nerecuperată, nu este primul caz şi probabil nu va fi nici ultimul. Am predat la trei pădurari vecini de canton, că aşa e regulamentul nostru de pază, apoi o să scoatem postul la concurs”, a spus Aurică Biriboiu, şeful Ocolului Silvic Turceni.   

Vizualizări: 416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: