Înghețată de căpșuni, cremoasă și aromată

Îngheţata preparată acasă este mult mai cremoasă și aromată decât cea cumpărată. Şi cum fructele de sezon sunt căpşunile este momentul să savuraţi cea mai gustoasă îngheţată care se prepară vara.

Reţeta de îngheţată cu căpşuni necesită, pe lângă fructele bine coapte, smântână şi iaurt, zahăr şi ouă, precum şi esenţa pe care o preferaţi.

Ingrediente:

    500 g căpșune

    400 ml smântână dulce cu cel puțin 30% grăsime

    250 ml iaurt grecesc

    180 g zahăr

    6 gălbenușuri

    10 ml esență de vanilie

Mod de preparare: Dacă vrei să pregătești o înghețată de căpșuni extraordinară, fără ajutorul vreunei mașini de preparat înghețată, iată care sunt pașii. Se bat gălbenușurile cu zahărul și esența de vanilie bine de tot cu un mixer, până capătă consistența unei spume.

Compoziția astfel formată se încălzește pe baie de aburi până se îngroașă. Trebuie să ajungă la temperatura de 75 de grade Celsius. Crema vanilată se lasă la răcit, apoi se pune la frigider, unde trebuie să rămână cel puțin trei ore.

Căpșunile se spală și se curăță de codițe și frunze apoi le pasăm bine, fie cu blenderul, fie cu o furculiță, și dăm piureul la frigider. Smântâna lichidă și rece se bate bine şi, în frișca astfel obținută se toarnă crema de vanilie și iaurtul, amestecând cu grijă cu un tel pentru a încorpora.

Se adaugă și piureul de căpșune, apoi se pune într-o caserolă și se dă la congelator pentru cel puțin 6 ore. În decursul acestui interval orar, este important ca în primele trei ore să scoatem înghețata de la congelator la fiecare jumătate de oră și să o amestecăm bine, pentru a evita formarea cristalelor de gheață. Se servește simplă sau cu fructe și topping-uri.

Vizualizări: 1,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: