Desertul cu căpșune și bezea

O reţetă foarte simplă dar extrem de apreciată ca desert este cea de Eton mess, un desert englezesc. Este vorba de desertul cu căpșune și bezea cu care vei impresiona toată familia.

Eton mess este un desert tradițional din Marea Britanie, care are la bază căpșune, bezea și frișcă din belșug, fiind îndrăgit mai ales de copii. La origini, acest desert se făcea cu căpșune sau banane, amestecate cu înghețată sau frișcă. Bezelele au fost adăugate mai târziu.

Ingrediente:

    250 g căpșune

    200 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime

    50 g zahăr pudră

    15 bezele medii

Mod de preparare: După cum arată și numele, Eton mess este un desert unde primează dezordinea. Iată cum puteţi pregăti un Eton mess fantastic chiar acasă, fără prea multă bătaie de cap. Smântâna lichidă și rece se bate cu un mixer, alături de jumătate din cantitatea de zahăr. Consistența trebuie să rămână ușor moale la final.

Jumătate din căpșune se pasează bine și se amestecă cu restul de zahăr pudră, iar cealaltă jumătate se taie în felii. Bezelele se mărunțesc în bucățele mici și se adaugă în frișcă.

Desertul se montează în pahare sau boluri transparente, după inspirația de moment. Se pot forma straturi de sos de căpșune, frișcă cu bezele și să se decoreze cu căpșune feliate. Eton mess se servește imediat. El poate fi păstrat la frigider, însă nu are o durată de viață foarte lungă, din cauza ingredientelor perisabile.

Vizualizări: 769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: