Castraveţii de vară se murează mai repede în apă minerală

Sezonul castraveţilor de vară este deja deschis, iar cei care preferă castraveţii muraţi pot avea aceste legume gustoase murate rapid. Castraveţii se murează destul de repede cu o reţetă inedită, cu apă minerală carbogazoasă.

Reţeta de murat castraveţi în apă minerală poate fi o rețetă neobișnuită, dar este foarte simplă, iar castraveţii vor fi gustoși și crocanți.

Ingrediente:

-1 kg de castraveți

-1 litru de apă minerală carbogazoasă

-2 linguri cu vârf de sare neiodată

- mărar, după gust

-5-6 căței de usturoi.

Mod de preparare: Spălați castraveții și aveţi grijă să le tăiaţi capetele. Acoperiți fundul vasului, în care veți mura castraveții, cu mărar proaspăt iar dacă acesta prezintă inflorescențe, este chiar mai bine pentru că saramura va avea altă savoare. Așezați castraveții în vasul pregătit, după care acoperiți-i cu câteva fire de mărar. Adăugați cățeii de usturoi şi dacă aveţi în grădină puteţi folosi usturoi verde.

Pregătiți saramura: dizolvați sarea în apa minerală carbogazoasă, la temperatura camerei, şi turnați-o peste castraveți. Acoperiți castraveții cu o farfurie și puneți o greutate pe ea: astfel ei se vor afla complet în saramură.

Lăsați-i să se mureze pe parcursul a 10-12 ore (peste noapte), la temperatura camerei iar a doua zi vor fi deja muraţi, moderat de sărați și foarte crocanți. Apoi, dacă doriți să-i păstrați o perioadă mai lungă  de 2-3 zile, țineți-i în saramură, dar la frigider.

Vizualizări: 1,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: