Palmares bogat pentru un hoț din Gorj. Spargeri date în străinătate

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Târgu Jiu, a fost reținut în baza unui mandat european de arestare. Marius Florin Sultana este acuzat de furt pe teritoriul Belgiei și riscă până la zece ani de închisoare. El a ajuns și în atenția autorităților din Olanda, Danemarca și Irlanda, tot pentru infracțiuni de furt.

Potrivit mandatului emis de Tribunalul de Primă Instanță Antwerpen, mai mulți suspecți, între care și târgujianul Sultana, au spart prin „violență deosebită” un magazin de produse electronice din Aartselaar, o comună din regiunea belgiană Flandra.

Furtul a avut loc la sfârșitul lunii august. Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere, spargerea a fost dată de șase indivizi. Făptuitorii au fugit cu un Ford Mondeo, cu număr de înmatriculare belgian, fiind identificați doi dintre suspecți, ambii fiind români.

Mai mult, proprietara vehiculului a declarat că, în ziua dinaintea spargerii, i-a împrumutat mașina gorjeanului Sultana. În vehicul s-au găsit cinci amprente digitale ale bărbatului din Târgu Jiu. Acesta este „cunoscut” poliției din Olanda, Danemarca și Irlanda, pentru infracțiuni de furt.

Marius Sultana a fost de acord să fie extrădat în Belgia, pentru a fi judecat pentru faptele sale. Curtea de Apel Craiova a decis arestarea gorjeanului pe o perioadă de 30 de zile. „Admite cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 16.09.2019 de către autorităţile judiciare din Belgia– Tribunalul de Primă Instanţă Antwerpen, pe numele persoanei solicitate Sultana Marius Florin. Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare belgiene, cu respectarea regulii specialităţii. Menţine măsura arestării persoanei solicitate în vederea predării pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 26.10.2019 până la data de 24.11.2019, inclusiv. Constată că în prezenta procedură persoana solicitată a fost privată de libertate de la 11.10.2019 la zi. Definitivă”.

Tot mai mulți gorjeni sunt arestați și extrădați pentru infracțiuni comise în străinătate, în special pe teritoriul Europei de Vest.

Vizualizări: 3,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: