Scandal cu împușcături. Condamnări pentru „Suleiman” și „Totică”

Șase romi din Târgu Jiu au fost condamnați, joi, de Tribunalul Gorj, pentru un scandal cu săbii și focuri de armă. Incidentul a avut loc în urmă cu mai bine de doi ani, în cartierul Pandurașul. Două clanuri de romi s-au luat la harță, pe fondul unui conflict mai vechi, început dincolo de granițele țării, iar o femeie a ajuns împușcată la spital.

Alexandru Vasile Mircea, zis ,,Suleiman”, a fost condamnat la 5 ani şi 9 luni închisoare, pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi munițiilor și uz de armă letală fără drept. Aceeași pedeapsă i-a fost aplicată și lui Constantin Bîrcină, zis ,,Totică” şi ,,Costea”. În plus, cei doi nu au voie să dețină, să poarte și să folosească orice categorie de arme pe o durată de 3 ani.

În schimb, Constantin Bîrcină, zis ,,Toti”, a primit 1 an şi 5 luni închisoare, pentru săvârșirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. În această perioadă, bărbatul are interzis la arme, fiind obligat la muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Târgu Jiu sau la DGASPC Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Radu Ninel, Radu Cătălin, zis ,,Elvis”, și Adrian Cătălin Buldui au fost condamnați la 3 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pedepsele au fost suspendate pe un termen de supraveghere de 2 ani. Cei trei au fost obligați la 60 de zile de muncă în folosul comunității. Mai mult, Suleiman va trebui să achite despăgubiri civile de peste 2.000 de lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu și Ambulanța Gorj.

Inculpații vor trebui să plătească cheltuieli judiciare către stat în sumă totală de 22.000 de lei. Decizia instanței este cu apel.

Vizualizări: 4,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: