Până la ce dată sunt prelungite mandatele aleșilor locali

Mandatele primarilor, preşedinţilor de consilii județene, consilierilor locali şi judeţeni sunt prelungite până la 1 noiembrie, prevede un proiect de lege depus joi la Senat, după CCR a stabilit că actele normative ale Guvernului pe această temă sunt neconstituţionale.

Mandatele aleșilor locali expirau în câteva zile, dar senatorul PSD Florin Cârciumaru susține că problema este ca și rezolvată. 

Cârciumaru a vorbit despre dilema în care se află mulți primari din județul Gorj. Mai exact, este vorba despre edilii al căror mandat va expira luna aceasta. Cârciumaru spune că vineri va avea loc votul în Plenul Senatului privind prelungirea mandatelor primarilor și a președinților de Consilii Județene până la data de 1 noiembrie.

”Am primit foarte multe telefoane din teritoriu, din județul nostru, de la primari. Astăzi la ora 14:00 am ținut o ședință online, comisa pentru administrație, și am dat aviz favorabil pentru propunerea legislativă prin care se prelungesc mandatele primarilor și președinților de Consilii Județene până la 1 noiembrie. Mâine, la ora 10:00, vom avea Plen la Senat și vom vota acest proiect legislativ, iar luni sau marți va avea loc și Plenul de la Camera Deputaților”, a spus senatorul PSD, Florin Cârciumaru, la Tele 3

Cârciumaru a mai afirmat și faptul că alegerile locale se vor desfășura spre sfârșitul lunii septembrie, cel mai probabil. 

Vizualizări: 1,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: