Pandurii a pierdut procesul cu FRF

Judecătorii de la Curtea de Apel București au dat înainte de Crăciun un verdict deloc favorabil clubului Pandurii în procesul cu Federația Română de Fotbal. „Respinge acţiunea în anulare ca tardivă. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, a decis instanța.

Marin Condescu nu dezarmează însă și spune că la judecarea recursului îi va convinge pe judecători că are dreptate. În plus, tot la București mai este un proces care vizează tot anularea deciziei 16 din 27 martie 2017 a Federației Române de Fotbal, prin care Pandurii a fost depunctată de cele 3 puncte. Procesul a început pe 15 decembrie cu o amânare și a primit termen pentru data de 2 februarie.

„Ei spun că au comunicat pe 11 aprilie decizia pe care au luat-o către administratorul judiciar, dar noi, la Club, pentru că noi am contestat, am primit decizia pe 22 mai. Am făcut și dovada în acest sens și noi am contestat în termenul prevăzut de lege. Pe asta ne-am bazat demersurile și la TAS când am formulat ulterior contestație, la care am renunțat însă și din cauza costurilor mari și bazându-ne pe faptul că ne putem găsi dreptatea la o instanță din țară. Sunt termene în luna februarie în celălalt proces, va fi recursul la această sentință și am convingerea că actele pe care le prezentăm îi vor convinge pe domnii judecători că dreptatea este de partea noastră”, spune Marin Condescu.

Val de procese și în 2018

La jumătatea lui ianuarie, la Tribunalul Gorj este programat însă și un nou termen în dosarul în care administratorul judiciar a cerut intrarea în faliment a clubului, lucru cu care Marin Condescu nu a fost de acord. Un alt proces vizează datoriile pe care acționarii le au către Pandurii, datorii care, dacă ar fi achitate, ar scuti clubul de orice emoție financiară. Dacă în urmă cu un an se înregistra o premieră pentru echipă prin lipsa unui calendar care să promoveze clubul printre suporteri, acum noul an aduce cu el un calendar extrem de bogat în procese prin care Pandurii încearcă să se mențină în viață.

Șansele de supraviețuire par însă tot mai mici de la o zi la alta atâta timp cât acționarii nu dau nici un semn de interes pentru soarta unui club cu care se mândreau în urmă cu câțiva ani și de care s-au lepădat imediat cum din visteria lui au dispărut milioane de euro în 2015 și 2016.

Vizualizări: 2,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: