Pandurii a stabilit scorul etapei la prima victorie din 2019

Pandurii Târgu Jiu a stabilit două premiere în etapa din acest week-end, a reuşit prima victorie din 2019 şi învins la scor pe Dacia Unirea Brăila, 5-2, stabilind scorul etapei. Spectatorii care nu au ajuns sâmbătă la stadion au avut ce regreta pentru că şapte goluri într-un meci se pot vedea destul de rar.

E adevărat că Pandurii a avut în faţă şi un adversar modest, ultima clasată după această etapă. Având în vedere şi numeroasele absenţe din lot, dar şi lotul destul de tânăr aliniat de Adrian Bogoi, gorjenii au făcut o figură frumoasă şi un meci prin care au răzbunat seceta de rezultate din acest an în care acumulaseră doar un punct.

Încă din primele minute, cei de la Pandurii şi-au arătat clar intenţiile când au trimis de două ori mingea în bara transversală prin Blejdea şi Gheorghe. Aflat în creştere de formă de la meci la meci, Andrei Blejdea a reuşit să marcheze în minutul 10 şi apoi a pasat şi la golul marcat de Patrick Popescu  în minutul 26.

Cei de la Brăila egalaseră între timp la o gafă tânărului portar Costache, Ciucureanu prinzându-l pe picior greşit la o lovitură liberă de la 25 de metri. A treia reuşită a pandurilor a aparţinut golgheterului la zi al echipei, în minutul 43, cu un şut din interiorul careului.  

La începutul reprizei secunde Momodou Jallow a şutat la  vinclu de la 23 de metri şi scorul a devenit 3-2 din minutul 62, dar după doar patru minute Robert Bratu a înscris cu capul din careul mic. Considerat omul meciului, Blejdea a jucat constant bine până la finalul jocului şi obţinut o lovitură de la 11 metri pe care a transformat-o Tudoran, în minutul 71. Acesta şi-a consolidat poziţia de golgheter pentru Pandurii în acest sezon egalând reuşitele lui Pârvulescu, care a plecat între timp de la Târgu Jiu, şi ajungând al treilea marcator din liga secundă.

După etapa a 26-a Pandurii nu a urcat în clasament decât un loc, dar gorjenii sunt acum la egalitate de puncte, 32, cu alte trei formaţii, Energeticianul, Ripensia Timişoara şi Metaloglobus.

Cu una dintre acestea vor avea meci direct etapa viitoare când se vor deplasa la Timişoara pentru meciul cu Ripensia

Pandurii Târgu Jiu – Dacia unirea Brăila 5-2 (3-1)

Stadion Municipal Târgu Jiu, Teren II sintetic

Au înscris: Blejdea(10), Patrik Popescu (26), Tudoran (43), Robert Bratu (66), Tudoran (11m, 71) / Ciucureanu (22), Momodou (62)

Pandurii: Al. Costache - Oiţă, Rob. Gheorghe, Rob. Bratu, Al. Vasilescu - Raiciu, Trancă (`75, Dănescu), Al. Vodă (cpt.) (`78, Du Ho Kim) - Tudoran, P. Popescu (`82, Draca), Blejdea. Rezerve: Al. Opriţa - Nic. Cotolan, Laur. Tudor, Al. Dinu. Antrenor: Adrian Bogoi.

Dacia Unirea Brăila: Rogers - Gab. Niţă (cpt.) (`46, Konyeha), Prunescu, Diakite, Muşea - Pleşa, Izmană (`60, M. Mihalcea) – Sahru (`72, Coteţ), Van den Driest, Ciucureanu – Jallow. Rezerve: Rob. Chirilă - Moroianu, Val. Robu, Căruţă. Antrenor: Florentin Petre.

Rezultate  Etapa  a 26-a

Luceafărul Oradea - Aerostar Bacău   4-0

CS Baloteşti - Ripensia Timişoara        0-2

Pandurii Târgu Jiu - Dacia Unirea Brăila       5-2

Metaloglobus Bucureşti - SSC Farul Constanţa    2-1

Academica Clinceni - UTA Arad 2-0

Energeticianul - CS Mioveni         0-0

Sportul Snagov - ACS Poli Timişoara   0-0

Chindia Târgovişte - Daco-Getica Bucureşti          4-2

ASU Politehnica Timişoara - Petrolul Ploieşti         3-0

Universitatea Cluj - FC Argeş       0-0

Vizualizări: 737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: