Pandurii are miercuri termen în procesul cu acţionarii

Pandurii Târgu Jiu a câştigat în primă fază procesul de la Tribunalul Gorj intetntat împortiva propriilor acţionari pentru a achita cotizaţiile restante la care s-au angajat în perioada 2014 – 2016 şi pe care nu le-au mai achitat. Principalul creditor de la Pandurii, Marin Condescu, speră ca acest proces să aibă aceeaşi soluţie şi la Curtea de Apel Craiova, următorul termen fiind stabilit pentru miercuri.

Săptămâna viitoare este următorul termen în procesul dintre Pandurii Târgu Jiu şi membrii asociaţi. Clubul de fotbal din Târgu Jiu a solicitat în instanţă plata cotizaţiilor la care s-au angajat membrii fondatori şi asociaţii clubului, care nu au mai plătit cotizaţii în anii 2014, 2015 şi 2016, atunci când au semnat şi s-au angajat că vor susţine clubul şi nici după intrarea în insolvenţă a pandurilor.

Conducerea clubului, respectiv AGA şi Consiliul Director, au aprobat plăţi şi contracte foarte mari pentru jucători, şi chiar şi pentru conducătorii din acea perioadă, dar nu au mai plătit cotizaţiile din care trebuiau făcute acele plăţi, iar clubul a fost trimis în insolvenţă chiar de propria conducere.

Imediat după intrarea in insolvenţă, noua conducere - administratorul special Marin Golea şi cel judiciar, Emanoil Ciobanu - s-au îndreptat împotriva finanţatorilor clubului pentru a recupera acele sume pe care aceştia s-au angajat în scris că le vor achita. Clubul Pandurii a câştigat în prima instantă, dar membrii asociaţi s-au adresat Curţii de Apel Craiova, unde acum procesul se află la ultima înfăţişare.

Preşedintele Adunării Creditorilor, Marin  Condescu, este optimist şi spune că se pot obține cinci milioane de euro, contribuiții ale asociaţilor care nu s-au achitat la timp şi penalităţi: „Miercuri este procesul de la Curtea de Apel Craiova şi noi sperăm să rămână în pronunţare aceeaşi soluţie. Membrii asociaţi nu au mai virat între timp nici un ban către Pandurii şi, mai mult, blochează accesul venirii de noi membri fondatori care vor să ajute echipa. Dar sperăm să se rezolve într-o săptămână şi aceste probleme.”

Pandurii a blocat între timp sumele pe care le-a câştigat în instanţă până la finalizarea procesului de la Curtea de Apel Craiova, iar câştigarea acestui proces ar însemna acum revenirea din punct de vedere financiar pentru echipa de fotbal din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: