Pandurii au adus un fundaş cu probleme

Pustai a cerut un fundaş la marcaj, iar gorjenii l-au ales pe Doru Bratu de la Steaua. Apărătorul de 24 de ani nu a jucat însă decât 3 meciuri în ultimele 18 luni şi a avut probleme grave în trecut la genunchi !

Aducerea lui Doru Bratu nu pare o mutare strălucită a pandurilor. Fundaşul, care în acest sezon s-a duelat doar cu amatorii de la Avântul Bârsana, vine să le creeze concurenţă lui Christou, Erico sau Mamele.

Reghe îl laudă, dar nu l-a folosit deloc

Pandurii e ultima din echipele de top care mută pe piaţa transferurilor. Dacă Petrolul se laudă cu Mutu, Astra cu Alibec, Steaua cu Keşeru sau Dinamo cu golgeterul din Lituania, gorjenii au adus un fundaş care a cam uitat să joace. Doru Bratu a fost elevul lui Reghecampf la Snagov şi apoi la Chiajna, iar în vara lui 2012 l-a urmat pe tehnician în Ghencea.

Bratu era încă în refacere atunci după o operaţie la genunchi, dar Reghe a garantat pentru el. La acel moment antrenorul campioanei spunea despre Bratu că „e un fotbalist fantastic, eu cred că la nivel de calităţi poate e chiar peste Chiricheş. Are viteză mai bună, joc de cap mai bun şi e şi de picior stâng”. În ciuda acestor cuvinte măgulitoare, Bratu a fost doar o rezervă eternă în Ghencea din noiembrie 2012, când s-a refăcut după ruptura de ligamente. Concurenţa cu Chiricheş, Gardoş şi Szukala a fost prea mare pentru Bratu care a bifat doar 2 meciuri în finalul sezonului trecut (1-0 la Bistriţa şi 2-5 acasă cu Viitorul). Chiar şi după ce Chiricheş a ajuns la Tottenham, Bratu tot nu a prins echipa din cauza sosirii lui Varela. A jucat doar în meciul de Cupă cu Avântul Bârsana, iar acum Reghe s-a decis să-şi lase copilul de suflet să plece la Tg-Jiu. Cu laude la pachet însă. „Doru este un fotbalist foarte bun, dar care a avut și mult ghinion pentru că a avut parte de o accidentare gravă, a trebuit să-l operăm, după care a stat aproape un an de zile pe margine pentru a se recupera. E însă foarte bun pentru oricare din primele 3-4 echipe din campionat”, spune Reghe care a pus ochii pe dinamovistul Luchin.

„Eu am mare încredere în el, l-am vrut la Pandurii încă de pe vremea când juca la Chiajna și aici era antrenor Grigoraș. Chiar dacă nu a jucat la Steaua, unde i-a fost greu în fața unor jucători precum Chiricheș, Szukala sau Gardoș, Paul (n.r. Paul Pîrvulescu) mi-a spus cum se pregătește. El a tras din greu și cred că va fi un jucător cu care nu mă voi înșela. E un fotbalist foarte bun, un băiat de caracter”. Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii

3 – meciuri oficiale a jucat Bratu din mai 2012 încoace. Fundaşul, care a mai trecut pe la Rapid, Juventus Bucureşti, Snagov şi Chiajna, e evaluat acum la numai 50.000 de euro

Era nevoie de Bratu ?

Doru Bratu a fost trimis astfel pachet la Pandurii, acolo unde îi va fi greu să se impună în primul 11. Nu că Erico, Christou sau Mamele ar fi fundaşi de clasă, dar Bratu nu pare deloc peste cei 3. Dacă era aşa bun, îl păstra Reghe la Steaua nu? În condiţiile în care Bratu se va prezenta la reunirea pandurilor de luni, atunci primul pe lista plecărilor va fi probabil Ionuţ Rada. Pustai nu are nevoie de 5 fundaşi centrali în retur. „E bună o astfel de concurență. În plus, credeți că Erico va mai sta mult la Pandurii? Poate va sta cel mult până la vară…Sunt convins că și cu Doru Bratu, în viitor, vom face o afacere bună”, e de părere Pîrvulescu. Bratu e un fundaş central atipic, având o înălţime de numai 1,81 metri.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: