IMPAS! Arabii dau 1 milion de euro pe Eric, pandurii cer mai mult

Dat ca sigur duminică, transferul lui Eric la Al Ahli a picat momentan. Oferta iniţială a saudiţilor a fost de 800.000 de euro, în timp ce gorjenii au solicitat aproape dublu. De Eric se mai interesează câteva echipe din străinătate şi are şanse aproape nule să ajungă la Steaua sau Dinamo.

Pandurii nu sunt disperaţi să-l vândă pe golgeterul Ligii 1. Oferta celor de la Al Ahli era una extraordinară pentru Eric, dar una mediocră pentru club.

Deşertul saudit e acum departe

Mutarea lui Eric în Arabia Saudită părea aproape gata ieri. Tocmai din acest motiv, brazilianul se întorsese mai devreme din ţara natală şi poposise la Bucureşti. Saudiţii de la Al Ahli au prezentat oferta celor de la Pandurii, iar aceştia au strâmbat din nas. Echipa antrenată de Vitor Pereira era gata să-i ofere un super salariu lui Eric, 40.000 de euro pe lună, dar numai 800.000 de euro celor de la Pandurii. Arabii păreau dispuşi să urce oferta până la 1 milion de euro, dar gorjenii au solicitat 1,5 milioane, moment în care negocierile s-au sistat. Pandurii nu sunt dispuşi să reducă din preţ din moment ce în vară au convenit să le plătească celor de la Gaz Metan Mediaş 400.000 de euro pentru Eric, dar şi 20% dintr-un viitor transfer. „Pretenţiile noastre sunt să câştigăm bani cât mai mulţi, sunt vreo 2-3 echipe interesate de el. Oferta este extrem de tentantă pentru jucător şi vă daţi seama că el îşi doreşte foarte mult să plece. Ne va fi foarte greu fără el, avem un obiectiv numit Europa League, dar totodată avem un preţ stabilit pentru Eric în Consiliul de Administraţie şi ţinem să respectăm ce s-a stabilit acolo. E vorba de o sumă destul de bună pe criza asta”, a declarat Eugen Pîrvulescu.

A fost la Reghe acasă, dar nu semnează cu Steaua

Pandurii se reunesc luni, dar Eric a sosit din vacanţă cu o săptămână mai devreme în speranţa că negocierile cu Al Ahli se vor finaliza cu brio. Nu a fost aşa, dar brazilianul a profitat de vizita la Bucureşti pentru a trece pe la familia Reghecampf. Imediat au apărut speculaţii cum că mijlocaşul va ajunge la Steaua, dar motivul vizitei lui Eric a fost unul simplu. A fost acolo ca să discute cu Ana Maria Prodan, soţia lui Reghe şi impresara brazilianului. Şansele ca Eric să ajungă la Steaua sunt aproape nule. „Pentru Eric există interes doar din afară, din campionatul nostru nu s-a interesat nimeni de el, nici Steaua, nici Dinamo. Aţi văzut că au plecat jucători foarte importanţi de la echipa noastră, nu am ţinut morţiş ca ei să rămână la Tg-Jiu dacă şi-au dorit să plece având contracte mult, mult mai mari ca la noi. E foarte greu să ţii un jucător în asemenea condiţii, dar nu e nimic adevărat legat de Steaua”, a spus Pîrvulescu, preşedintele executiv al pandurilor care îl aştepta ieri pe Eric la Mediaş în vacanţă.

Unde mai poate ajunge Eric ?

Chiar dacă nu mai ajunge la Al Ahli, Eric tot are şanse mari să plece în această iarnă. Pandurii sunt conştienţi că acum e momentul oportun să-l vândă, cât Eric e pe val. Golgeter al Ligii 1 cu 11 reuşite, la egalitate cu Antal de la Vaslui, brazilianului i-a explodat cota de piaţă de la 900.000 de euro în vară la 2,4 milioane acum. Posibilele destinaţii? „Nu se pune problema să negociem cu Steaua. Eu sunt impresarul lui Eric şi negociem cu 3 echipe acum, Al Ahli, Bursaspor şi Maccabi Tel Aviv. Zvonurile care au apărut legate de Steaua sunt prostii. Eric nu va pleca dacă Pandurii nu va primi suma solicitată. El nu e disperat să plece, mai are contract, poate pleca şi în vară. Eric poate să rămână la Pandurii, echipă cu care sigur se va bate la primele 3 locuri”, a declarat Ana Maria Prodan.

„E dorinţa lui Eric să plece, are o vârstă, ne gândim şi la familia lui. Dar şi jucătorul trebuie să înţeleagă că şi clubul trebuie să fie mulţumit, să fie o ofertă foarte bună pentru el şi pentru club.”    Eugen Pîrvulescu

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: