Pandurii bat pasul pe loc de patru etape

Finalul de sezon se anunţă incendiar pentru Pandurii. Petre Grigoraş este nevoit să facă minuni dintr-o echipă tot mai decimată de accidentări sau suspendări. Când din angrenajul de bază al echipei lipsesc piese importante, Grig găseşte parcă mereu soluţiile adecvate pentru a nu se simţi că titularul nu e pe teren. La Târgu Mureş a avut pe teren o linie de fundaşi de 21 de ani, curajul antrenorului gorjenilor fiind remarcat de toată lumea fotbalului. Chiar dacă a pierdut pe teren, şi din cauza ghinionului, de fapt Pandurii este în avantaj pentru că a câştigat o serie de jucători tineri care asigură practic viitorul acestei echipe.

Şi la meciul de ieri cu U Cluj au lipsit piese de bază din lot, Grigoraş fiind nevoit să găsească soluţii pentru absenţe ale jucătorilor Chiricheş, Cardoso, Pintilii, Lemnaru şi Băcila sau Hidişan pe care l-a exclus din calcule din nou şi se pare că de această dată definitiv. Absenţele acestea ale unor titulari incontestabili au afectat jocul echipei şi s-a văzut în ultimele rezultate când Pandurii au staţionat în clasament. Grig consideră însă că jocul nu a avut mult de suferit nici cu tinerii trimişi pe teren. „Exceptând poate partida de la Sportul, când poate mulţi dintre ei se gândeau să ciocnească ouăle şi am avut şi două absenţe notabile, ale lui Chirticheş şi Pintilii, în afară de acel joc la care am condus şi am pierdut pe final pe nişte greşeli copilăreşti. În celelalte meciuri, cu Steaua, Rapid sau la Târgu Mureş nu pot să le reproşez jucătorilor că nu au avut atitudine, că nu au vrut, sau că nu au depus tot efortul pentru a câştiga”, a spus antrenorul care exclude posibilitatea că jucătorii să nu fi vrut să joace: „N-a mai fost să fie dar departe gândul că echipa nu mai are aceeaşi determinare şi de aceea nu a mai câştigat. Eu nu cred, nu pot să cred, pentru că i-am simţit conectaţi la meci, i-am văzut determinaţi şi epuizaţi de efort la finalul meciului, au vrut şi atunci când vezi că echipa încearcă şi vrea, când vezi că are atâtea găuri în componenţă, nu poţi să fii atât de dur şi să spui cu nu au vrut să joace sau au jucat în vârful ghetei”.

„Am ajuns într-o situaţie grea dar am fost într-o situaţie şi mai grea. După o treime din campionat echipa avea şase puncte, dar uşor-uşor am reuşit să ne redresăm. Am avut o lună aprilie chiar foarte bună, şi cu rezultate şi cu jocuri bune, ne-am ridicat în clasament destul de mult”

Petre Grigoraş, antrenor

 „E adevărat că în ultimele patru etape nu am reuşit decât un singur punct cu toate că după joc am fi meritat mult mai multe. Cred că după joc am fi meritat cel puţin cinci puncte nu unul”

Petre Grigoraş, antrenor

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: