Pandurii, din nou la Târgu Jiu. Remiză cu tribune pline

Aproape 1.000 de spectatori au asistat sâmbătă după-amiază la primul meci pe care Pandurii l-a disputat la Târgu Jiu pe terenul sintetic, stadionul cu care Viorica Dăncilă se laudă că e gata fiind încă inutilizabil o lungă perioadă de acum încolo. Zona stadionului a fost, de altfel, în timpul partidei de fotbal, aglomerată ca în vremurile în care echipa evolua în meciuri mult mai importante, gorjenii dovedind că iubesc în continuare echipa lor de suflet. La temperaturi de 30 de grade, cu rare adieri de vânt, partida de sâmbătă a gorjenilor s-a încheiat la egalitate, 1-1, cu FC Argeş.

După trei ani de pribegie, gorjenii au evoluat pe terenul sintetic fără ca la acest meci ce va rămâne unul de referinţă în istoria clubului să fie prezent vreun reprezentant al autorităţilor locale sau al acţionarilor. Dacă pe vremuri, la tribuna oficială şi în lojă era înghesuială mare, acum există locuri doar pentru suporterii plătitori de bilete şi pentru cei care vor să urmărească partida în picioare, pe marginea terenului.

Pandurii au avut determinare în joc şi au ratat multe şanse de a câştiga cele trei puncte, aici intrând inclusiv o bară. Ritmul gorjenilor a plăcut publicului, chiar dacă oaspeţii au fost cei care au deschis scorul în minutul 40, la prima acţiune mai consistentă pe care au avut-o. Cei de la FC Argeş nu au apucat să se bucure de golul respectiv decât pe durata pauzei pentru că în primul minut după reluarea jocului, gorjenii au marcat prin Andrei Blejdea, nou intrat pe teren. Au urmat apoi ratări mari ale gorjenilor, dar şi câteva faze ale oaspeţilor, care le-au dat emoţii spectatorilor din tribune.

Bucuria lui Condescu

De pe marginea terenului, Marin Condescu a urmărit meciul în picioare, în soarele torid al verii, având emoţii la fel ca în partidele pe care Pandurii le disputa cu câţiva ani în urmă pe stadioane mult mai mari din ţară sau chiar din Europa. „Nici nu contează cele trei puncte. E pentru prima dată când la Târgu Jiu se susţine din nou echipa după trei ani. Atmosferă frumoasă, joc frumos, rezultatul ăsta e! Am avut 700 de plătitori de bilete. Nu mai vorbim de cum stăteau lucrurile la Motru sau Severin. Dacă punem la socoteală şi grupele de copii, juniorii, veniţi la meci cu părinţii, au fost 1000 de spectatori, ceea ce arată că Pandurii e în continuare o dragoste gorjeană”, a menţionat Condescu.

La începutul partidei, Marin Condescu l-a însoţit la terenul de fotbal pe Cristi Pustai, antrenorul cu care Pandurii a făcut minuni în Europa League în urmă cu exact cinci ani. „Meci greu pentru că Argeşul e o echipă bună, iar Pandurii a fost legată acum în pripă, dar care pe final a avut trei ocazii clare de gol. Până la urmă, şi cu dominarea mai poziţională a Argeşului, cred că rezultatul e echitabil. Lumea s-a întors la meci, a revenit la Pandurii şi bucuria cea mare e că se joacă la Târgu Jiu. Până la urmă nu e nici Pandurii Motru, nici Pandurii Severin, sper ca oamenii să se gândească la faptul că oraşul acesta a avut echipă şi e bine să aibă în continuare”, a menţionat Pustai, care la finalul partidei s-a întreţinut timp de câteva minute cu un alt fost jucător al Pandurilor, Andrei Piţian, acum jucător la FC Botoşani.

Ocupantă a locului 6 în clasament, cu 4 puncte strânse în 2 meciuri, Pandurii va evolua sâmbăta viitoare la Ploieşti, Petrolul fiind o pretendentă clară la promovarea în prima ligă, acolo unde, cu câţiva ani în urmă, cele două echipe disputau adevărate derbiuri.

Vizualizări: 922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: