Pandurii îşi poate propune promovarea în acest sezon

Pandurii Târgu Jiu a retrogradat din Liga 1 în 2017, după ce a rămas fără finanţare, şi de doi ani se luptă pentru a se menţine în Liga 2. În acest sezon, odată cu revenirea pe propriul stadion, echipa gorjeană ar putea să îşi propună din nou un obiectiv îndrăzneţ, acela de a promova în Liga 1.

Principalul creditor al clubului din Târgu Jiu, Marin Condescu, care este şi preşedinte al Adunării Creditorilor, cea care conduce clubul pe perioada de reorganizare, crede că în anumite condiţii, la Pandurii se poate vorbi chiar din acest an de formarea unei echipe pentru promovare: „Dacă vom avea, şi cred că se va realiza acest lucru, Primăria şi Consiliul Judeţean lângă noi, dar şi societăţile private care vor veni ca şi membri asociaţi la Pandurii, anul acesta vom forma e echipă puternică pentru a avea ca obiectiv promovarea. Domnul administrator special Marin Golea a deschis porţile clubului în acest sens pentru a primi noi acţionari din zona privată alături de Pandurii”. Din acest sezon orice societate comercială care doreşte să facă parte din acţionariatul clubului Pandurii se poate alătura oricând clubului din Târgu Jiu.


La un model similar a apelat recent şi FC Argeş pentru a putea promova la finalul acestui sezon, argeşenii având însă finanţare de la municipalitatea locală în ultimele sezoane. FC Argeş era de fapt echipa Clubului Sportiv Municipal din localitate şi, deoarece regulamentele internaţionale, FIFA şi UEFA, nu permit acestor cluburi finanţate de autorităţile locale să poată promova în primele eşaloane, argeşenii au recurs la ceea ce la Pandurii se doreşte acum, o finanţare din zona privată dar cu sprijinul indirect al autorităţilor locale care vor păstra la CSM grupele de copii şi juniori ale clubului argeşean.


Rapid, Petrolul, U Cluj, FC Argeș și UTA sunt doar câteva dintre numele importante din Liga a 2-a care  și-au anunțat candidatura pentru promovarea în Liga 1.

Vizualizări: 1,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: