Pandurii, prima înfrângere pe anul acesta!

Meciul de la sfârșitul săptămânii cu ACS Poli Timișoara s-a încheiat dramatic pentru elevii lui Flavius Stoican. Scorul final de pe tabelă a indicat un rușinos 1-3, asta în condițiile în care la pauză gorjenii conduceau cu 1-0 după o execuție excelentă a lui Hlistei.

Primele minute din repriza a doua au adus însă eliminarea lui Nwabueze și a lui Ene, cei doi părăsind terenul de joc în minutele 48 respectiv 84. La eliminările respective s-a mai adăugat și accidentarea gravă a lui Sârghi la doar zece minute după ce îl înlocuise pe Surugiu în minutul 62. În minutele 69 și 71 timișorenii au marcat de două ori, a treia oară făcând-o spre finalul partidei, în minutul 86, când lucrurile erau deja tranșate. Scorul putea fi și mai mare dacă bănățenii nu ratau un penalti în prima repriză, penalti pe care gorjenii l-au contestat vehement, inclusiv Flavius Stoican spunând răspicat că nu a fost lovitură de la 11 metri.

„O primă repriză bună din partea noastră, cu multe situații, cu câteva ocazii. Conduceam la pauză cu 1-0. A doua repriză a fost de coșmar. Ne-am făcut noi singuri acest meci greu. Sunt dezamăgit de acest rezultat mai ales că după prima repriză aveam senzația că putem câștiga lejer acest meci. În minutul 25 a fost acordat însă penalti pentru ACS Poli Timișoara inexistent, pentru un fault în afara careului, semnalizat tocmai de asistent. Asta e dureros, pentru că putea pune plumb în picioare jucătorilor. Nu a influențat rezultatul, dar pentru asta suntem acolo, să fim atenți. Noi de pe bancă vedem că nu este în careu, mai văd și reluarea la televizor. A fost penalti inexistent semnalizat de asistent. Același asistent a procedat la fel cu o altă echipă la care eram antrenor, același asistent într-un meci cu CFR la fel nu a dat penalti pentru noi. O să comentez de acum încolo arbitrajul, o să spun și minutul, ca să nu mai fiu chemat la comisii pentru că am dreptate. Cartonașele roșii au fost date pe merit”, a spus antrenorul pandurilor.

Duminică, în ziua de Paști, Pandurii va juca la Gaz Metan, unde va da peste fostul antrenor Cristi Pustai. Flavius Stoican spune că până atunci trebuie să își mobilizeze jucătorii, mai ales că două dintre transferurile din ultima perioadă nu pot evolua din cauza accidentărilor. La lot nu au ajuns până acum nici brazilienii Erico și Elton Da Silva și, ca urmare, jocul de la Mediaș e dificil. „Sunt dezamăgit că puteam câștiga. Trebuie să trec și eu peste acest eșec pentru că ne așteaptă o partidă importantă. Le-am și spus jucătorilor că singurul vinovat într-un eșec este antrenorul. Eu îmi asum acest lucru. Era bine dacă câștigam pentru că ne puteam detașa ușor de locul de baraj. Acum, la fel, trebuie să o luăm de la zero, ne așteaptă meciuri importante. Nu vrem să cedăm. Nu dezarmăm. E doar un eșec”, spune Stoican.

Marin Condescu crede și el că jucătorii trebuie să depășească acest prim eșec din 2017, principalul creditor al clubului fiind convins că retrogradarea poate fi evitată. „E un meci peste care trebuie să trecem. Din păcate, până la eliminarea lui Samson am controlat meciul. După aceea, Timișoara a profitat de omul în plus pe care l-a avut și s-a pierdut meciul acesta. Am ratat o oportunitate de a face 19 puncte”, a spus Condescu la finalul meciului, o parte din partidă el urmărind-o singur din tribună, stând pe un loc izolat, departe de puținii spectatori veniți să urmărească partida.

Vizualizări: 494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: