Pandurii mai joacă pe stadionul mare doar dacă plăteşte

Echipa de fotbal a oraşului Târgu Jiu, Pandurii, cu o tradiţie de peste 50 de ani şi care a readus practic stadionul din Târgu Jiu la standarde europene, va trebui să plătească pentru a mai juca pe propriul teren. Primarul Marcel Romanescu a precizat că Pandurii va mai juca pe stadion doar „dacă se vor găsi soluţii financiare”.

Pandurii riscă să se întoarcă să joace pe terenul sintetic din sezonul viitor, pentru că ar putea să nu mai aibă acces pe stadionul propriu. Primarul Marcel Romanescu a precizat că, după încheierea contractului de comodat, în luna martie 2020, cei de la Pandurii vor mai putea folosi stadionul doar „dacă se vor găsi soluţii financiare”. Cum echipa de suflet a gorjenilor trece printr-o perioadă de profundă criză financiară, e puţin probabil să îşi poată permite plata taxelor impuse de Consiliul Local.

„La sfârşitul lunii martie expiră, aşa cum îmi spun juriştii primăriei, acel contract de comodat cu Pandurii Târgu Jiu, şi, din acel moment, suntem în deplină posesie şi administrare a bazei sportive fără să mai fim condiţionaţi de o anumită relaţie pe care o avem cu clubul Pandurii. Eu sper în continuare, dacă se vor găsi soluţii financiare, ca şi clubul Pandurii să folosească această arenă sportivă”, a spus primarul la Radio Târgu Jiu, fără a preciza în ce mod clubul Pandurii condiţionează acum în vreun fel primăria, pentru că cei de la Pandurii nu au mai primit în administrare ceea ce deţineau înainte de demolarea vechiului stadion, respectiv partea sportivă a stadionului.

Echipa de fotbal nu mai foloseşte nici vestiarele pe care le deţinea de zeci de ani în incinta stadionului, acestea fiind demolate parţial şi nerefăcute după finalizarea lucrărilor la stadion. Jucătorii se pregătesc de antrenamente în vestiarele juniorilor clubului, pe care le-au ocupat de câţiva ani, de la scoaterea echipei din vechiul stadion. Cel care s-a ocupat de amenajarea la standarde europene a  vechilor  vestiare ale celor de la Pandurii, inclusiv a  terenului de joc pe care evoluează acum trei echipe, este fostul administrator al clubului Pandurii, Ion Rădoi, care este acum angajat al Direcţiei de Patrimoniu.

Stadionul din Târgu Jiu era, înainte de 2005, anul promovării pandurilor în Liga 1, o ruină, fără scaune din plastic, fără condiţii decente la vestiare, cu garduri de sârmă şi un teren de joc foarte prost. Din 2005, de când a intrat în administrarea clubului Pandurii, stadionul a fost modernizat constant şi adus, în 2013, la standardele cerute de UEFA pentru meciuri europene, jucându-se  şi un meci de cupe europene al echipei Pandurii pe vechea  arenă.

Clubul Pandurii a realizat atunci şi suprafaţa nouă de joc a terenului pe care echipa joacă acum, iar în 2018 a refăcut instalaţia de degivrare a terenului care poate fi pusă oricând în funcţiune dacă se vor juca aici meciuri de Liga 1 sau internaţionale, pentru că  la Liga 2 şi Liga 3 nu se cere folosirea acestei instalaţii.

Galerie foto



Vizualizări: 2,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: