Baschetul începe să prindă din nou la Târgu Jiu

Baschetul gorjean începe să reînvie la Târgu Jiu după ce, ani de zile, acest sport a luat o  pauză. Sezonul trecut  o echipă de seniori a ACS Târgu Jiu mai aducea suporterii la sală, dar acum înfiinţarea echipei de baschet  masculin seniori a CSM, şi mai ales înscrierea direct în Liga Naţională, a fost de bun augur pentru că, indiferent de rezultate, spectatorii au revenit la sală şi, poate cel mai important aspect, copiii şi tinerii vin din nou către acest sport.

Echipele de baschet gorjene au evoluat la cel mai înalt nivel în urmă cu câţiva ani, dar desfinţarea acestora, după intrarea în insolvenţă a cluburilor care le-au înscris în campionate, a dus la o ruptură între tinerii din Târgu Jiu şi acest sport. Acum însă copiii şi tinerii revin către baschet impulsionaţi de perspectiva de a juca la un nivel profesionist, la una dintre echipele CSM.

În week-end, tinerele baschetbaliste ale clubului primăriei au luat parte la un turneu rezervat junioarelor Under 16 ani care a avut loc la Sala Sporturilor şi la care fetele au oferit un spectacol sportiv deosebit, reuşind o victorie spectaculoasă, scor 43-34, în meciul cu CSM Târgoviște. Junioarele CSM au participat cu această ocazie la turneul cu numărul 3 din cadrul Campionatului National U16 feminin.

Miercuri, un alt  turneu de  baschet, „Cupa Moş Crăciun”, dedicat copiilor care practică acest sport şi organizat de CSM Târgu Jiu şi CSS Târgu Jiu, a umplut Sala Sporturilor de copii. S-a jucat la grupele de vârstă 2008, 2009,  2010 şi 2011, toţi copiii care au participat primind cadouri de Moş Crăciun.

Numărul mare de copii care au venit la sală arată că s-a creat din nou emulaţia pe care Târgu Jiul o cunoscuse atunci când la echipa de baschet Energia jucau o mulţime de baschetbalişti americani care i-au atras pe tineri către acest sport.  Atunci sute de copii s-au înscris la cursuri de baschet organizate de antrenorii şi jucătorii echipei de baschet special pentru ei pe perioada de vară. Tot atunci s-au amenajat la Târgu Jiu primele terenuri sintetice de baschet, în incinta Complexului Sportiv Municipal,  pe un teren care aparţine clubului Pandurii Târgu Jiu. Din păcate, coşurile de baschet şi suprafaţa sintetică a terenurilor au fost deteriorate de cei care au efectuat ultimele lucrări de la stadion şi nimeni nu le-a mai reparat. Chiar şi aşa, deteriorate, terenurile au început să fie pline de tineri care vin cu mingea de acasă pentru a juca baschet.

Vizualizări: 405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: