Trei victorii consecutive acasă la final de tur pentru Gilortul

Singura echipă de Liga 3 din Gorj a început să joace mai bine când s-a încheiat prima parte a campionatului. Gilortul Târgu Cărbuneşti a încheiat anul tot pe ultima poziţie deşi la final de tur a mai înregistrat o victorie.

Jucătorii echipei Gilortul Târgu Cărbuneşti au început să adune puncte spre finalul turului,m atunci când echipa se instalase deja de mult timp pe ultimul loc din clasament. Poate că dacă turul nu s-ar fi încheiat în noiembrie, cei de la Gilortul ar fi avut şanse destul de mari de a mai acumula puncte, mai ales că s-au impus categoric în meciul cu ACS Poli, scor 4-1.

Dacă staff-ul tehnic și-ar fi început munca mai devreme și lotul avut la dispoziție ar fi fost mai numeros, poate că echipa s-ar fi aflat acum  mai sus în clasament. Mario Găman și Bobi Staicu au preluat echipa din mers și nu au putut face minuni, mai ales că au avut un lot destul de subțire la dispoziție. După numirea lor rezultatele nu au întârziat să apară iar pe final de tur Gilortul a obținut trei victorii consecutive pe teren propriu. În condițiile vitrege de la Cărbunești, la o analiză a turului s/ar putea spune fără a greși că antrenorii au salvat imaginea echipei pe final de sezon. „Eu zic că am mai salvat ce puteam la final de sezon, ţinând cont şi de condiţiile pe care le avem, cu doar 13-14 jucători în lot. Dar în ultimele patru etape acasă, obţinând un egal şi trei victorii consecutive, împotriva unor formaţii mult mai bine cotate ca noi, cred că a fost un sfârşit de tur foarte bun. Şi dacă şi în deplasare, la ultimele două meciuri nu eram puţin lezaţi de arbitraje cred că numărul de puncte era mult mai mare”, a spus Mario Găman care crede acum mai mult în şansele de a evita retrogradarea ale Gilortului: „Raportându-ne la diferenţa dintre ultima echipă care va retrograda şi numărul de puncte al nostru, cred că avem ceva mai mari şanse să ne salvăm decât ar putea avea Pandurii, dar raportându-ne din punct de vedere financiar cred că suntem tot cam acolo”.

Gilortul are 11 puncte şi se află pe ultimul loc din Seria a 4-a a Ligii 3, la egalitate de puncte cu ACS Poli Timişoara. Cu toate acestea şansele de a evita retrogradarea sunt foarte mari pentru echipa din Cărbuneşti, care se află la trei puncte de prima echipă aflată pe loc retrogradabil, Naţional Sebiş, şi la şase puncte de prima clasată deasupra liniei retrogradării, LPS Cetate Deva.

Vizualizări: 512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: