FRF a găsit rapid selecţioner la tineret, acum trei ani încă juca

Federaţia Română de Fotbal a găsit un alt selecţioner pentru naţionala de tineret a României. După ce Mirel Rădoi l-a înlocuit pe Cosmin Contra la naționala mare, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a căutat un alt selecționer pentru tineretul României şi  l-a  ales pe Adrian Mutu.

Adrian Mutu va conduce România U21, fostul atacant fiind preferat în cele din urmă de FRF, care i-a mai avut pe listă pe Florin Bratu și Costel Enache. Fostul mare atacant al naționalei ar urma să fie prezentat oficial peste o săptămână, într-o conferință de presă, după cum scrie gsp.ro.
Adrian Mutu trebuie să ducă naționala României la Euro, tricolorii fiind acum pe locul al doilea în grupa din preliminarii unde lider este Danemarca, reprezentativă care a bătut în toate cele 5 meciuri.
Adrian Mutu a avut o carieră importantă ca jucător. A început fotbalul la FC Argeș, în 1987, iar la echipa mare a ajuns în 1996. Fostul mare atacant a spus adio carierei de fotbalist în 2016, după experiența scurtă de la Târgu Mureș. Născut la Călinești, Mutu s-a simțit cel mai bine în Italia, acolo unde a impresionat mai ales la Fiorentina, pentru care a jucat între 2006 și 2011. Fotbalistul român al anului de 4 ori, Mutu a avut prima experiență în străinătate la Inter, pentru care a jucat între 1999 și 2000, după ce a avut evoluții excelente în tricoul lui Dinamo. A urmat transferul la Verona, iar apoi cel de la Parma. În 2003 a ajuns la Chelsea (pentru 25 de milioane de euro) și a marcat chiar la debut, într-o victorie cu Leicester City, scor 2-1.
Mutu, care a marcat 26 de goluri în cupele europene, a strălucit mai ales la Fiorentina, acolo unde a marcat 54 de goluri în Serie A, în 112 partide. După experiențele de la Cesena și Ajaccio, Mutu a revenit în Liga 1, acolo unde a fost primit ca un veritabil star de cei de la Petrolul. S-a transferat apoi în India, la Pune City, iar în 2016 s-a retras, de la Târgu Mureș. În vârstă de 40 de ani, Mutu a jucat pentru naționala României între 2000 și 2013.

Vizualizări: 869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: