Start bun de retur pentru baschetbaliştii CSM Târgu Jiu

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu a început foarte bine returul acestui sezon, şi are două victorii din tot atâtea meciuri. Baschetbaliştii antrenaţi de gorjeanul Claudiu Alionescu au arătat la ultimul meci de la Târgu Jiu că sunt în creştere de formă, iar ultima achiziţie făcută de CSM, Stefan Andrejevic, a impresionat prin jocul bun prestat.

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu au început să obţină şi rezultate bune, după ce startul de sezon nu i-a avantajat deloc şi păreau că nu pot face faţă în Liga Naţională. Startul de retur arată însă că echipa este în creştere, iar sârbul Stefan Andrejevic este soluţia de care gorjenii aveau nevoie sub panou.

În tur, CSM nu reuşise decât o victorie, dar acum, după două etape din retur, echipa lui Alionescu are tot atâtea victorii. „Am avut o perioadă foarte grea luna trecută când am avut doar înfrângeri, însă am început foarte bine a doua parte a sezonului şi sper ca de acum încolo să mergem doar pe un trend ascendent”, a spus antrenorul echipei de baschet a CSM Târgu Jiu, care s-a arătat şi el impresionat de jocul bun al ultimei achiziţii a clubului, sârbul Andrejevic: „Sincer, nu mă aşteptam să se plieze atât de bine, dar ştiam că este un jucător de calitate, un jucător clasic de poziţia 5 din fosta şcoală iugoslavă. De asemenea, se cunoaşte foarte bine cu Djurasevic şi asta este un plus pentru noi”.

CSM are acum doi jucători de origine sârbă în lot, ambii fiind plusuri pentru echipa primăriei, pentru că sunt şi printre cei mai buni marcatori din lot în ultimele jocuri.

Antrenorul Alionescu consideră că evoluţia echipei de la ultimul joc, cel cu CSM Focşani, a fost una consistentă şi aşa va trebui să joace de acum echipa sa: „Cu siguranţă este cea mai consistentă prestaţie de până acum şi pe aceasta trebuie să clădim. Diferenţa s-a făcut la jocul sub panou, unde Andrejevic a dominat total, am avut 31 de puncte înscrise doar de el, plus că a deschis foarte bine jocul pe semicerc, iar Alex Berca a prins o zi de excepţie la aruncările de 3 puncte. Nu vreau să îi evidenţiez doar pe ei, ci tot grupul, pentru că au făcut o muncă extraordinară”.

După nouă etape din acest sezon al grupei valorice B din Liga Naţională, CSM Târgu Jiu a  strâns 12 puncte şi se află pe locul şase, dar la egalitate de puncte cu Athletic Constanţa, adversarul gorjenilor din etapa viitoare.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: