Cum prevenim apariția mucegaiului în casă în sezonul rece

În foarte multe clădiri mucegaiul își face apariția mereu, punându-ne sănătatea în pericol și afectând întregul ambient al casei. Pentru a nu apărea acest mucegai în casa dumneavoastră trebuie să ştiţi cum să preveniţi apariţia sa.

Dacă apare mucegai în casă, înseamnă că este nevoie de o procedură pentru curățare mucegai, adică de curățarea mucegaiului de pe pereți făcută de profesioniști cu experiență. Pentru a nu ajunge în această fază iată câteva metode de prevenire a apariției mucegaiului.

Aerisește în casă – deschide ferestrele de două ori pe zi în fiecare camera din casă, pentru 5-10 minute. Astfel se împrospătează aerul foarte rapid și eficient, eliminându-se totodată umiditatea din casă. Scade umezeala din baie lăsând fereastra deschisă după fiecare duș sau baie făcută. În cazul în care baia nu are aerisire directă, cu fereastră, este nevoie să fie instalat un ventilator pentru a se putea face aerisirea băii și înlăturarea vaporilor de după baie.

Lasă lumina aprinsă în baie, pentru că întunericul favorizează formarea mucegaiului, după fiecare duș, mai lasă lumina aprinsă câteva minute până se aerisește complet baia.

Covorașul din baie să fie din plastic pentru că  țesăturile se usucă greu și mucegaiurile se fixează în ele.

Curăță foarte bine bucătăria, şterge bine aragazul și pereții de lângă aragaz, stropii de grăsime sau detergent de pe pereți reprezintă un mediu ideal pentru dezvoltarea mucegaiului, nu lăsa alimentele să se altereze, aruncă orice aliment care a trecut termenul de valabilitate.

Nu usca rufele în casă pentru că uscarea rufelor mărește umiditatea în casă și favorizează dezvoltarea mucegaiului.

Vizualizări: 2,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: