Pandurii riscă pierderea licenţei fără banii de la CE Oltenia

Preşedintele de la Pandurii, Narcis Răducan, şi antrenorul Edward Iordănescu au prezentat ieri obiectivele pe care echipa le are la următorul meci cu formaţia lui Gigă Hagi, asta în plină criză financiară pe care clubul gorjean o traversează. După egalul cu CS Universitatea Craiova, pandurii nu vor să rateze şansa de a fi între primele trei echipe ale țării la finalul sezonului regulat, deşi anul viitor echipa poate ajunge să evolueze în Liga a II-a dacă nu reuşeşte luna viitoare să obţină licenţierea pentru prima ligă.

Edi Iordănescu are ambiţii mari pentru meciul de luni seară pe care Pandurii trebuie să îl dispute cu echipa regelui Hagi. Antrenorul e sigur că Pandurii va avea Viitor în cazul unei victorii, motiv pentru care le și cere jucătorilor săi să câştige toate cele trei puncte puse în joc, cele două echipe fiind vecine în clasament. „Sigur că şi de la acest joc avem așteptări destul de mari și anume să acumulăm, să ne întoarcem cu puncte de acolo. Nu pot să spun că m-ar nemulţumi total şi un singur punct, însă e un joc extrem de important pentru că e o contracandidată directă, o echipă cu care ne vom mai întâlni de două ori în play off, e o echipă care are un joc extrem de bine definit”, spune Iordănescu.

Banii, punctele, licența …
Oficialii clubului recunosc faptul că jucătorii nu au încă salariile plătite pentru luna decembrie, dar cu toții au fost de acord să joace cât mai bine în următoarele meciuri pentru a le demonstra tuturor valoarea pe care o are actualul lot. Problemele financiare ale clubului ar trebui lămurite cât mai repede de către acționari, președintele Narcis Răducan spunând că, cel puțin pentru moment, nu va mai discuta atât de mult despre lipsa fondurilor, asta în contextul în care cam toate echipele românești au probleme cu banii. Iar lipsa banilor îi „stimula” pe jucătorii de la Pandurii și în 2013 să facă performanță inclusiv în Europa League, acum ținta fiind chiar câștigarea campionatului, în condițiile în care cu un an în urmă echipa nu știa ce să facă pentru a se salva de la retrogradare.
„Sunt de părere că nu trebuie să ne plângem zilnic de probleme pentru că probleme vedem la tot pasul în societatea noastră. Atunci când sunt probleme atât de importante era normal să luăm o poziție. Cred că a fost una civilizată și băieții au ales metoda grevei japoneze tocmai pentru a arăta cu discreție problemele cu care ne confruntăm pentru că sunt oameni și mai necăjiți în țara asta. Frustrarea era că în momentul în care tragem la un obiectiv atât de important, și asta nu s-a întâmplat de multe ori în istoria clubului, acum avem o barieră greu de trecut. Nu ne plângem, doar suntem datori față de suporteri, de opinia publică, să ne cunoască greutățile, mai ales când avem nevoie de unitate în lupta pentru titlu”, spune președintele de la Pandurii.
Problemele cu fondurile pe care Complexul Energetic Oltenia nu ar mai vrea să le vireze către clubul de fotbal, deși este membru asociat, fondator chiar al echipei, ar putea avea consecințe pe termen scurt și lung. Ieri Narcis Răducan a avertizat cu privire la riscul pe care îl are clubul de a nu mai juca în prima Ligă din toamnă, dacă peste o lună nu reușește să obțină licența pentru Liga I. „După cum știți, la 31 martie trebuie să demonstrăm că avem capacitatea de a ține anul viitor echipa. E un timp extrem de scurt și dacă CEO va face de pe o zi pe alta așa cum a anunțat, anul viitor echipa va juca în liga a doua pentru că nu luăm licențierea. Asta e cea mai mare problemă și lucrul care mă îngrijorează pentru că, indiferent de probleme, echipa merge înainte și ați văzut și atitudinea băieților. Au încredere în noi, avem încredere reciprocă, problema e de licențiere și aici nu mai ține de noi”, a explicat Răducan.

Wellington mai vrea un gol
Unul dintre jucătorii care și-a manifestat interesul pentru a marca de acum încolo cât mai mult pentru Pandurii, mai ales că urmează o serie de meciuri extrem de grele, este Carlos Wellington. Atacantul a stat pe tușă o lungă perioadă de timp ca urmare a accidentărilor suferite, dar a reușit să dea un gol extrem de important în meciul cu Craiova. Acum spune că e complet refăcut și bucuros că a reușit să marcheze fix la un an de când dăduse ultimul său gol în Liga I. „Exact după un an de zile am dat gol. Am dat ultimul gol cu Astra pe 22 februarie 2015. Sper sa fie totul OK, să fiu sănătos și sunt sigur că voi face treabă bună. Sunt 100% recuperat și fizic și sunt la dispoziția lui Edi în orice moment”, a spus atacantul.

Vizualizări: 1,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: