Iordănescu, apel la CEO să nu îşi bată joc de Pandurii!

Pandurii a avut o evoluţie în meciul de luni seara cu Universitatea Craiova care aminteşte de modul în care echipa juca în urmă cu vreo doi ani, când nimeni nu înțelegea, public cel puțin, ce se întâmplase cu jucătorii care reușiseră să ajungă până în grupele Europa League, iar la Târgu Jiu nu legau două pase. Antrenorul Edi Iordănescu a explicat în conferința de presă de după meciul încheiat cu scorul de 1-1 că nu le mai poate cere jucătorilor să facă performanță, atâta timp cât nimeni nu știe ce se va întâmpla cu echipa, deși tocmai această echipă e acum din nou în postura de juca într-o cupă europeană.

”Echipa Pandurii putea, vorbesc la trecut și sper ca în zilele următoare să îmi îndrept afirmația, putea face cea mai mare performanță pentru oraș, pentru club, pentru suporteri. Ne-am asigurat pe teren, prin rezultate, poziția a șasea minim în acest an competițional, odată ce am intrat în play off. Dar prin veștile pe care le primim ne asigurăm că nu putem să terminăm altfel decât pe locul șase, pentru că dacă intri în play off nu poți fi mai jos de locul șase. La ce stare de spirit avem acum, pentru mine și președintele clubului principala provocare e să ținem jucătorii uniți, să închidem campionatul și să ne putem prezenta la jocuri, pentru ca din vară să tragem linie. Există perspectiva cupelor europene și e extrem de trist, de tragic să moară o echipă în plină competiție ce poate produce o performanță istorică. Nu avem nicio soluție de a ieși din această situație pur tehnică, pentru că nu mai e nici perioada de transferuri, altfel reacționam din timp. Provocarea principală rămâne să ținem acest grup unit, să scoatem din jocuri cât putem. Nu ne e ușor, mai ales când nu ai ce promite jucătorilor”, spune Iordănescu.

Nu mai joacă la Hagi acasă?
Următorul meci al pandurilor este la Gică Hagi acasă, Viitorul „regelui” fiind pe locul trei în clasament, în timp ce Pandurii a ajuns pe 4. Meciul ar putea fi pierdut însă la masa verde, dacă gorjenii nu fac rost de bani pentru a se deplasa pentru a disputa partida respectivă, situația aceasta fiind una de neimaginat până de curând, echipa netrecând prin așa ceva nici măcar când era cu un pas în divizia B.
„Sper să ne putem deplasa, să avem finanțarea necesară. Mai sunt niște bani de luat din drepturile tv, nu știu cât vor merge spre jucători, fiind și datorii, dar e obligatoriu să meargă și la jucători. Ne-a lovit în plin această informație, dar așteptăm ceva oficial, pentru că nu avem nimic oficial. CEO este membru fondator, are niște obligații. Se poate găsi o formulă de susținere în continuare și de la an la an această susținere să fie redusă. Există un proiect clar, scris și prezentat în Consiliul de Administrație, în care Narcis a anunțat cum în trei ani CEO se poate retrage, echipa se poate finanța apoi luând în calcul și noul stadion. Nu poți anunța de pe o zi pe alta că nu mai finanțezi. Omori și baschetul și handbalul, sunt echipe de tradiție”, a spus antrenorul Pandurilor.

Jucători neplătiți = jucători nemotivaţi
Edi Iordănescu recunoaşte că găseşte tot mai greu resurse pentru a-i ține pe jucători cu gândul doar la victorii și la meciuri frumoase. Ironia sorții face ca Pandurii să joace meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, acolo unde nu mai există nici un fel de echipă, despre performanțe neputând să mai fie vorba în orașul de pe malul Dunării. „În Severin, unde autoritățile ne-au ajutat mereu, am înțeles că nu mai există nici un sport de echipă. Eu sunt lângă jucători, îi susțin, dar gândiți-vă cum ne antrenăm, ce tonus avem, ce stare de spirit avem, cum s-a întors totul în ultimele zile. De când mă vedeți în fața dvs. aici, mereu am dat mesaje pozitive, să muncim mai mult pentru a face maxim de performanță. Nu mi-am dorit să creez o presiune artificială pe jucători, ne-am propus ca la fiecare joc să fim pregătiți și să scoatem maxim. În condițiile de față performanța rămâne în plan secund și targetul principal e să ținem jucătorii uniți pentru că în 2 săptămâni își pot înainta memorii. E foarte greu să lucrezi cu jucători care nu au garanția că nu se va întâmpla ceva pozitiv în perioada următoare. Sunt jucătorii cu familii, cu copii, care au de plătit, sunt cheltuieli zilnice, e extrem de greu”, afirmă antrenorul.

Conturile blocate
Vremea în care Marin Condescu făcea împrumuturi la bancă pentru a asigura finanțarea clubului a apus de mult, dar acum conturile celor de la Pandurii sunt blocate de ANAF. În asemenea condiții statul își cere partea sa, fără ca vreun oficial ce poate lua decizii importante să gândească la posibilitatea că jucătorii pot părăsi în curând echipa pentru a merge la un club care să le ofere siguranța zilei de mâine. „Sunt atât de dezamăgit de situația noastră că nu mai îmi stă capul la alte alea. Totul a venit atât de brusc încât vorbim de posibilitatea desființării, atâta timp cât nu te poți prezenta la joc. Am fost întrebat mai devreme cum comentez că avem conturile blocate. Cum pot să comentez? E cumplit. Să nu omorâm performanța pentru că rezolvarea poate veni prea târziu. S-ar putea să nu mai avem timp pentru că se duc punctele. Eu plec ultimul de pe corabie. Jucătorii au decis să fim uniți. Dacă jucătorii au spus că suntem uniți până la final și am discutat cu ei în vestiar și le-am spus să decidă ce vor sa facă. Ne batem până la ultima picătură de sudoare, iar când am hotărât asta mergem înainte. Dacă la un anumit moment dat nu se va mai putea eu și Narcis vom pleca ultimii. E misiunea mea, e crucea mea și mi-o duc până la capăt”, spune Iordănescu.

Hai Pandurii!
Pentru antrenorul care cu un an și ceva în urmă lua Pandurii de pe un loc codaș în clasament pentru a o aduce acum într-o poziție de Europa League următoarele două luni sunt decisive în cariera sa și a clubului. Iordănescu e la un pas de a face o performanță pe care orice antrenor și-o dorește , mai ales la vârsta sa, aceea de a duce echipa în competiții europene, dar pentru asta trebuie să reușească să treacă peste o primăvară extrem de imprevizibilă. „Au fost momente în care am încercat să îi motivez pe jucători, să pun accent pe latura mentală, pe pregătirea psihologică, să îi motivez le-am pus filmulețe, dar acum ce să le pun, bancnote false pe pereți? Să se uite la ele? Măcar să fie o speranță, dar dacă ei aud că s-ar putea să nu se deplaseze la următorul joc! Când am ajuns la stadion în ziua respectivă era înmormântare în vestiar, deși după performanța care s-a reușit atmosfera trebuia să fie alta. E foarte greu. Sper să răbdăm și să se găsească soluții. Mai avem 2 luni extrem de grele, să ducem echipa până în vară. Să se vândă atunci jucătorii, dar e păcat ca într-un moment atât de frumos să vină o lovitură atât de decisivă”, a spus Iordănescu, în speranța ca peste câteva luni nu ne vom uita la noul stadion pentru a ne plânge de milă că nu mai avem echipa care să joace pe el.

Vizualizări: 1,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: