Pandurii, un meci în două etape. Este decisiv!

Pandurii Târgu Jiu va afla abia în ultima etapă dacă rămâne sau nu în Liga a II-a. Echipa care promitea la începutul campionatului că se bate la promovare este cu doar un punct peste echipele aflate la retrogradare, cu două etape înainte de final. Şansa gorjenilor este că unul dintre cele două meciuri este câştigat la masa verde, pentru că ASA Târgu Mureş s-a desfiinţat. Meciul decisiv va fi însă în ultima etapă, când Pandurii joacă la Dacia Unirea Brăila, o altă echipă care vrea să scape de retrogradare.

„Avem ultimul meci la Brăila şi mergem să luăm trei puncte şi acolo”, a spus încrezător Adrian Bogoi, antrenorul de la Pandurii Târgu Jiu. Optimismul s-a instalat în tabăra gorjenilor după victoria de la finalul săptămânii, când Pandurii a învins în deplasare, cu 2-1, Ripensia Timişoara.

Penultima etapă

Cu două meciuri înainte de finalul campionatului, se ştiu trei din cele cinci echipe care retrogradează. Este vorba despre desfiinţatele ASA Târgu Mureş şi Olimpia Satu Mare, dar şi de Foresta Suceava.

Rămân patru echipe care se străduiesc să evite celelalte două locuri. Este vorba de Metaloglobus Bucureşti - 41 puncte, Pandurii Târgu Jiu - 38 de puncte, Ştiinţa Miroslava şi Dacia Unirea Brăila - 37 de puncte.

Pandurii are trei puncte asigurate în etape viitoare, pentru că are programat meci cu ASA Târgu Mureş, pe care îl va câştiga la masa verde cu 3-0. Celelalte trei meciuri care contează pentru subsolul clasamentului sunt: Ştiinţa Miroslava - Luceafărul Oradea, UTA Arad - Dacia Unirea Brăila, CS Afumaţi - Metaloglobus Bucureşti.

Ultima etapă

Bogoi spunea încă de la instalarea sa ca antrenor la Pandurii că atât promovarea, cât şi retrogradarea se vor juca până în ultima etapă. A avut dreptate numai în ceea ce priveşte retrogradarea.

Metaloglobus are nevoie de o victorie în ultimele două etape pentru a-şi asigura rămânerea în Liga a II-a, fără a depinde de ce fac ceilalţi. Are două meciuri grele, în deplasare la Afumaţi şi acasă cu liderul Dunărea Călăraşi, dar presa sportivă scrie că echipele din jurul Capitalei se mai ajută între ele.

Pandurii are nevoie de victoria cu ASA Târgu Mureş şi măcar un egal la Dacia Unirea Brăila, asta dacă brăilenii vor lua trei puncte la UTA Arad.

Nici cei de la Ştiinţa Miroslava nu sunt lipsiţi de şanse, ei având nevoie de două victorii în două meciuri, dar şi de un joc al rezultatelor. Meciurile din ultima etapă, importante pentru Pandurii, sunt: Metaloglobus Bucureşti - Dunărea Călăraşi, Dacia Unirea Brăila - Pandurii Târgu Jiu, Ripensia Timişoara - Ştiinţa Miroslava.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: